Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Zamknięty przez: ^^^Deed
Nie 28 Sie, 2016 16:16
"Pierwsza pomoc" dla servera :)
Autor
Wiadomość

Piwa: 3/1
 #1  Wysłany: Pon 21 Sty, 2013 00:05   "Pierwsza pomoc" dla servera :)
Witam.

Dzisiejszy temat jaki chciałbym poruszyć, dotyczy małej ilości osób na serverze.
Otóż, rozmawiałem z wieloma osobami , które na PB już nie grają i chciałem się od nich dowiedzieć czemu.. Po dłuższych dyskusjach doszedłem do wniosku , że server nie upada (Jak mówi większość). On już upadł..

Nie bd ukrywał, jak reszta adminów zresztą, że są sytuacje w których regulamin zostaje złamany a my dajemy tylko ostrzeżenie, aby zatrzymać poszczególnych graczy na serverze..

(Nie mówię tu o karygodnych łamaniach zasad typu używanie cheatow, nieustanne puszczanie muzyki przez mikro etc.. Tylko o nieco lżejszych sprawach)

Pozwolę sobie napisać główne powody, przez które mamy tu tylu graczy ilu mamy.. Oraz ich problematykę.

1. Pierwsza sprawa (troche irytująca).. Używanie mikrofonu przez osoby które nie posiadają mutacji..

Ehh, w takich chwilach jestem między młotem a kowadłem.. 1 osoba mówi do mnie "daj mu bana, dzieciak drze ryja przez mikrofon a mnie to irytuje".
No ok.. tylko teraz problem polega na tym , że zazwyczaj 50% grających używa mikrofonu i nie posiada mutacji.. Muszę być fair, jeżeli zmutowałbym 1 osobe, to całą reszte też musze.. A do czego to wtedy doprowadzi? Kilka osób na pewno opuści grę i dojdzie do tego że nie będzie kto miał iśc do CT.
Jeżeli natomiast tego nie uczynie to wyjdzie na to, że każdy będzie miał jednakową opinie o serverze: "Teraz to grają tam same dzieci, więc ja podziękuje za gre."
Obydwie opcje są do bani : |

2. Druga sprawa.. Monotonność gry.

No właśnie, na to narzeka chyba każdy..

Monotonne prowadzenie (Całą mape słyszysz tylko "ostatnia reakcja XX..") - tu już bardziej wina leży, po stronie graczy.. Ale będąc w ct, nie ma się do dyzpozycji zbyt szerokiego asortymentu zabaw etc..

Uboga lista życzeń - Spojrzmy sobie teraz jak ona wygląda ..

-Free Day
-Pojedynek na Piesci
-Pojedynek na DE
-Pojedynek na Granaty
-Pojedynek na Miecze świetlne
-Pojedynek na Krowy
-Pojedynek na Scouty
...

No kur** Please... Co to ma być !? Na tym servie nie ma nawet Ghosta (Ducha) ...
Pojedynki? .. Na innych serverach stanowią one tylko 1 zakładke w menu życzeń...
Nie milej by było gdyby wprowadzić ich trochę więcej..? Tak, wiem że można nie wybierać żadnego życzenia z listy i powiedzieć "jutro chce ganianego". Ale gdyby zrobic taki jeden mały drobiazg , dosłownie pierdołę i wprowadzić na liste życzeń troche więcej, to jestem 100%-owo pewny że liczba graczy sie żwiększy.

Tutaj zamieszczam liczbę życzeń, taką jak powinna wyglądać według mnie:

1. Free Day - 2 opcje do wyboru Konkretna osoba lub wszyscy
2. Duch - Tak samo jak wyżej, dla mnie lub dla kolegi.
3. Pojedynek na.. - I tu wpierdolić ten cały syf
4. Jutro bawimy się w.. - Wrzucić tutaj liste zabaw.. Ganiany/Chowany/Obcy itd....
5. Jutro CT .. - Prowadzi na kucaka/shifcie , ma założoną czapkę wyznaczoną przeze mnie, po każdym poleceniu mówi np "Rower" (Przykład: "Ostatnia reakcja podskocz, rower") , używa tylko broni: Deagle/M4/Ak47/Awp.
6. I wiele wiele więcej, pomysłów jest masa.

3. Kolejna sprawa to lista fantów , klas i bugów. Tutaj moje pytanie.. Dlaczego na serverze jeszcze nie ma Klasy Vip/Super vip.?

Widze że niby 1 na liście jest jakaś klasa premium, ale jak gram tu od roku, to jeszcze nie widziałem żeby ktokolwiek jej używał , lub wogole istaniała możliwość jej zakupu..
Nie wiem drogi H@ , czy od ponad roku jestes w trakcie "Tworzenia" tej klasy i jest to na tyle skomplikowane, że zajmuje Ci to tyle czasu, czy po prostu sobie odpuściłeś ten server i wiecznie będziesz mówił że "Nie masz 50 rąk, nie możesz być w kilku miejscach na raz".. Ja rozumiem wszystko doskonale, nie zrozum mnie źle.. nie mam nawet ochoty się produkować , więc doceń to że chce aby Twój server stanął na nogi.. Jeżeli samemu nie wyrabiasz, to znajdź sobie kogoś do pomocy..
Co do tej klasy premium, przyniosłaby Ona nie tylko jakiś tam zarobek, ale także wiekszą ilość graczy na servie.

Co do tych """bugów""" i fantów. Stanowczo proszę o zwiększenie ilości fantów, bo doszło do tego iż każdy dąży do posiadania "Poradnika Samuraja", "Granatów" lub "Zdolności Pirotechnika" .. Inne fanty są bezużyteczne ..
Teraz """bugi""" , mniej istotny problem , ale zawsze coś.. mając klasę z grawitacją, fant który "zmniejsza nam grawitacje" wogole nic nie daje :| , tak samo jest z nozami, "respektem + fajkami" i wiele wiele innych..

Drogi "^^^Deedzie" , jeżeli udało Ci się przeczytać , to co napisałem wyżej, to wiedz iż właśnie zrobiłeś 1 krok do postawienia czegoś na nogi, a jak obaj wiemy, jeżeli się coś zacznie to trzeba to skończyć.

Jeszcze raz apeluje , abyś zajrzał do tego tematu:
http://skserv.pl/lekkie-p...gow-vt25023.htm
Napisałem to już dłuższy czas temu, a Ty nadal się nie wypowiedziałeś.

Pozdrawiam. Denis00.

Ostatnio zmieniony przez Denis00 Pon 21 Sty, 2013 00:10, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Denscard
Online on Pokemod

Piwa: 4/3
Ostrzeżeń:
 999/5/10
 #2  Wysłany: Pon 21 Sty, 2013 11:10   
Denis00 hmmm... napisałeś to z wielkim postanowieniem ale wiedz że to i tak nic ci nie pomoże. Kiedy wysoki ping na Pokemodzie mnie bierze po 190ms to sobie wchodzę na PB a potem doznaję szoku bo nikogo nie ma, a jak nikogo nie ma to se śpiewam jakieś piosenki przez mikro bo to mnie rozluźnia ale nic. Ja sobie tak czasami wchodzę na PB. Co do twoich list zabaw mam pewne uwagi:

5. Jutro CT .. - Prowadzi na kucaka/shifcie , - to nie ma sensu. Kiedy CT będzie prowadzić na kucaka to wtedy jeden więzień ucieknie a wtedy Ct będzie musiało go gonić tak na kucaka a jak już będzie daleko to reszta więźniów ucieknie do gunrooma a wtedy CT nie będzie miał co zrobić, szybko go zabiją i z śmiesznego prowadzenia nici. To samo z chodzeniem na shifcie. Łatwe bunty dla więźniów.

Po drugie po co ci jakaś klasa VIP. Wyrzucanie pieniędzy w błoto na jakąś pierdółkę nie ma sensu. Są klasy które mają grawitacje, szybkie bieganie, rzucanie nożem ale po co ci klasa która ma to wszystko w jednym. Podniecanie się takim czymś, kupisz i co? Będziesz używał tej klasy do ucieczek? Więcej opcji już nie ma. Ja płacić za takie coś nie będę. To jak bycie patrycjuszem a plebejuszem(niesprawiedliwość).

Po trzecie dużo było tematów o naprawienie bugów ale one nadal są, np: kiedy włączysz boksa to na następnej rundzie TT będzie się zabijało granatami HE i tego już nie zmienisz itd, itp:

Nie umiałem to jakoś sensowniej napisać ale chyba zrozumiecie o co chodzi.

Piwa: 57/42
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #3  Wysłany: Pon 21 Sty, 2013 13:02   
Denis00 napisał/a:
Monotonność gry.

To jest wina ct, najgorzej jak do ct wejdzie ktoś kto ma około 14 lat a udaje że ma z 16 lat i mówi takim poważnym głosem i bez przerwy daje Totalne bezruchy do odwołania i ostatnia reakcja podskocz.

Jakby to usprawnić jakoś w regulaminie że nie wolno robić bez przerwy zabaw typu ostatnia reakcja, (ja uważam że ta zabawa jest potrzebna do tego żeby ograniczyć ilość więźniów np: jest tor przeszkód na 5 osób a żyje 6 to gramy w ostatnią reakcje i zostaje 5 osób i robimy wyścig)

Nie wiem jak wy ale ja lubię jak ct idzie z więźniami na tor przeszkód, niestety zazwyczaj tory są zbyt banalne i nudne, a tam gdzie tory przeszkód są urozmaicone to mapa waży za dużo i nikomu się nie chce ściągać tej mapy :/

Proponuje wprowadzenia czegoś takiego jak VoteDay

VoteDay to będzie np: 7dzień więźniom pojawi się vote

1.Freeday
2.Zombie
3.Hide n seek
4.Zwykły dzień

to byłoby tak na dzisiejszy dzień ale jakby zrobić tak jak jest w propozycjach to można by tam dodać

Ganiany
Killday
itd.

Denis00 napisał/a:
Na tym servie nie ma nawet Ghosta

Ghost to gówno i dobrze że go nie ma...

Jest jeszcze jeden problem który mnie strasznie irytuje, nie raz tak było że przyszła jakaś osoba co od dawna nie wchodziła na server, być może chciała powrócić do gry z nami a tu crash servera, ja już takich sytuacji widziałem kilka...

Bollo
Lubię RPG ^^

Piwa: 2/9
 #4  Wysłany: Pon 21 Sty, 2013 15:01   
Zgadzam się z gryfelem w tej sprawie że są takie osoby,które mają po 13-14 lat bez mutacji ale jeżeli jest mało osób powiedźmy 3-4 osoby na serwie są a ja go przeniosę do tt z powodu braku mutacji to ta osoba wychodzi i już nie gra... więc wolę ją zostawić żeby trochę pograła i nazbierało się więcej osób.A wracając do klas,wydaje mi się że jeżeli jest około 5 czy tam iluś klas to to powinno starczyć i nie powinno być narzekania.A że jest premium ale nie można go kupić to powinno być wykasowane z listy wybierania klasy bo prawie każda osoba się pyta gdzie można kupić premkę a ja nie mam jak na to pytanie odpowiedzieć.

#5  Wysłany: Pon 21 Sty, 2013 18:21   
@ Denscard.

Jezeli nie chcesz, to nie musisz kupować. To jest Twoje zdanie.. Ja napisałem ten temat opierając się na zdaniu ok. 15 Innych ludzi...
Jesli chodzi o uzycie tej klasy tylko do ucieczek i buntów - To jest jeden z głównych celów gry, prawda..? Na tym to polega.

Coś trzeba z tym zrobic, bo samo wrzucanie nowej mapki co 2 tygodnie i rozpatrywanie podan przez ^^^Deed'a to stanowczo za mało...

Piwa: 313/67
 #6  Wysłany: Wto 22 Sty, 2013 01:43   
Za długie do przeczytania. Nie chcę mi się produkować, jestem na nie.

Ostatnio zmieniony przez Eryk Wto 22 Sty, 2013 01:44, w całości zmieniany 1 raz  

Papryk
SmarK

Piwa: 85/90
 #7  Wysłany: Wto 22 Sty, 2013 01:45   
Za moich czasów grało się w stolice i inne gówna, nie było żadnych udogodnień takich jak macie teraz i Ty mówisz, że jeszcze mało xD.
Imię każdego z nich jest idealne

Ostrzeżeń:
 3/5/10
 #8  Wysłany: Wto 22 Sty, 2013 10:04   
Zgodze sie z Ptysiem :) za naszych czasow na PB to nie bylo jakis zbytnio dodatkow gRalo sie w to co wpadlo do glowy :) W stolice, wiezyczki itp itd. Ludzie tez nie maja zbytnio czasu i w ogole. Chcialbym zeby staRe czasy PB wRocily...

#9  Wysłany: Wto 22 Sty, 2013 16:53   
Za Waszych czasow jeszcze ktos gral.. A teraz nie stety nie. Z takim podejsciem mozna sobie odpuścić całą tą sieć serverów..

Gówno mnie obchodzi co było 1/2/3 lata temu.. Od tamtej pory napisano mnóstwo nowych pluginow , dzięki ktorym inne servery się rozwijają. A ten nie stety stoi w miejscu..

Każdy nowy gracz , bedzie miał głęboko w dupie to , co było "Za waszych czasów" i przejdzie do konkurencji.

Ps. Skoro wchodzicie na tego serva 1/2x w miesciacu, a czasami rzadziej. To po co wgl sie wypowiadacie i niszczycie tym samym możliwość jego rozwoju? ..

Autor postu otrzymał 1 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Gryfel
Vavamuffin
Vava :D

Otrzymał 2 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #10  Wysłany: Sob 26 Sty, 2013 12:19   
Jestem na tak gdy jestem w ct to staram sie urozmaicić grę nie tylko ostatnia rekację ale też dawać różne zabawy , lecz nie zawsze to wychodzi . Ale czasami ktos wbije i przez cała mape (25 min ) jest ostatnia reakcja , 0 zabaw jedynie bunta można zrobić :D Przydałoby sie to co tam jest napisane :P <ganja>

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi