Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: edycja. , nastepna

Zamknięty przez: MarKo
Pią 28 Cze, 2013 17:39
Następna edycja.
Autor
Wiadomość

Piwa: 7/11
 #1  Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 06:25   Następna edycja.
Nie wiem czy mogę pisać taki temat :D
Ale wiele graczy pyta się kiedy będzie reset? Otóż (prawie) nikt tego nie wie...
Następna edycja powinna wnieść wiele zmian, mocno różnić się od poprzednich.
H@ nie gra na serwerze, więc opinią powinni zająć się gracze i to właśnie moje małe propozycje:)

- Suicune(legenda) - Ma taką falę jaką ma, ale ta falą ma taką samą siłę jak palkii, tyle że leci znacznie szybciej (bo nie ma 2 skilla)

- Legendy PD - Najpierw poprawa legend a potem dodanie wszystkich legend do kupienia za PD, ale... Najtańsza legenda będzie kosztować powiedzmy 4k, a najdroższa z 8k. Gra będzie o wiele bardziej ciekawa :D

- BUYXP za pd powinno być troszeczkę bardziej opłacalne...

- MAXLVL i LVLRATE - Ja chciałbym pograć na czymś takim ... hmm :D 275lvl, ale exp jest zwiększony TYLKO 1,5-2x !! Więc wbicie nie jest takie proste...

- Globale - globale mocno utrudniają grę innym graczom, ale dobrze zrobione mogą fajnie minimalnie umilić grę. Tentaruel(za silny... nie będzie dodawany jako global)
I tu taki fajny pomysł, skill aerodactyla by inaczej się nazywał, dodawał by mało prędkości, powiedzmy tak jak z 1-2 małymi rowerami(tak na 200lvlu) i on byłby właśnie globalem !

- Dodanie większej ilości map (cs_assault i de_westwood (zwykle)), wszystkie mapy, które są na diablo bardzo pasują na poke ^^. A także usunięcie map (jeśli taka mapa zostanie wybrana, to przy serwerze 11/20, zostanie 5/20 albo i to nie ^^ (de_predator, de_italy, de_chateu)
Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 167/29
 #2  Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 07:36   
Poprawa pokemoda jest w planach, ale musicie liczyc sie z tym. Ze jest nas tylko garstka wiec troche to potrwa.
W chwili obecnej trwaja prace na diablo wiec po ich zakonczeniu, bedziemy mogli zajac sie poke, wstepny projekt zmian juz mamy gotowy wiec na pewno przyspieszy to prace.
Niewiele moge w tej chwili napisac ale naszym priorytetem jest poprawa tabeli xp, naprawa skilli u legendarnych pokemonow co wiaze sie z otwarciem sklepu. Co do mappacka i rs`ow to drugie juz jest gotowe.

Mysle, ze troche rozjasnilem sytuacje co do pokemoda.
Ostatnio zmieniony przez Avalanche Sob 27 Kwi, 2013 07:41, w całości zmieniany 1 raz  

Piwa: 9/21
Ostrzeżeń:
 10/5/10
 #3  Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 08:13   Re: Następna edycja.
MarKo napisał/a:

(1)- Legendy PD - Najpierw poprawa legend a potem dodanie wszystkich legend do kupienia za PD, ale... Najtańsza legenda będzie kosztować powiedzmy 4k, a najdroższa z 8k. Gra będzie o wiele bardziej ciekawa :D

(2)- BUYXP za pd powinno być troszeczkę bardziej opłacalne...

(3)- MAXLVL i LVLRATE - Ja chciałbym pograć na czymś takim ... hmm :D 275lvl, ale exp jest zwiększony TYLKO 1,5-2x !! Więc wbicie nie jest takie proste...

(4)- Globale - globale mocno utrudniają grę innym graczom, ale dobrze zrobione mogą fajnie minimalnie umilić grę. Tentaruel(za silny... nie będzie dodawany jako global)
I tu taki fajny pomysł, skill aerodactyla by inaczej się nazywał, dodawał by mało prędkości, powiedzmy tak jak z 1-2 małymi rowerami(tak na 200lvlu) i on byłby właśnie globalem !

(5)- Dodanie większej ilości map (cs_assault i de_westwood (zwykle)), wszystkie mapy, które są na diablo bardzo pasują na poke ^^. A także usunięcie map (jeśli taka mapa zostanie wybrana, to przy serwerze 11/20, zostanie 5/20 albo i to nie ^^ (de_predator, de_italy, de_chateu)

1. Dodanie wszystkich pokemonow legend mija sie kompletnie z celem. Jezeli bylby do kupienia Latias gwarantuje Ci, ze nie istnialo by cos takiego jak handel pokemonami, bo kazdy by skrupulatnie kazdy jeden punkt PD zbieral na Latiasa i w efekcie skonczylo by sie to tym, ze kazdy by nim gral co byloby niezmiernie wkurwiajace. Latias jest tylko przykladem. Sporo jest legend za PLN, ktore sa bardzo dobre i uwazam, ze bardzo dobrze, iz sa dostepne tylko z pozycji sklepu.

2. Kupowanie expa za PD jest oplacalne. 300 PD za 10k XP to nie jest wygorowana cena i sie bardzo oplaca. 300 PD grajac srednio 3 godzinki dziennie jestes w stanie zrobic bez problemu. W szczegolnosci majac skilla.

3. Zwiekszenie lvlu i exp rate'a bylo przerabiane wczesniej. Moim zdaniem kiepski pomysl. 200 lvl ze zwiekszonym delikatnie expem, zeby szlo to szybciej byloby lepszym rozwiazaniem. Bicie od 140 do 200 aktualnie bez wywalania PD na XP jest ciezkim kawalem chleba.

4. Co do skilli Globalnych - moim zdaniem tez pomysl sie mija z celem. Nie wyobrazam sobie, zeby ktos gral Areo i kazdy by mial speeda jak na 1 - 2 rowerkach. Dla mnie przegiecie. Chcesz biegac - kup rower wydaj pieniadze. Sensowny sposob.

5. Co do map musze sie zgodzic ale bardziej na de_predator, de_simpsons. Te dwie mapy czesto sa wybierane i faktycznie ludzie wychodza natychmiast i zostaje garstka.

Pozdro Cyzio.
"Ja się nie złamie tak jak mój moralny kręgosłup, bo znalazłem sposób by nie zbierać już ciosów od losu. Będę twardy jak skały prędzej martwy niż słaby na bok żarty pedały mnie na straty spisały. Będę walczył to dżihad zostawiam ślad na ich życiu, blizny z każdym pociągnięciem długopisu.
I smiej się lecz wkrótce ci zetrę ten uśmiech..."

#4  Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 08:42   
Mhm ... Nie pomyślałem o tym... Ale z 10 legend przynajmniej powinno być, a jakby były bardzo drogie to... byłoby jeszcze lepiej.

Piwa: 8/3
Ostrzeżeń:
 10/5/10
 #5  Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 09:10   
MarkO napisał/a:
- Suicune(legenda) - Ma taką falę jaką ma, ale ta falą ma taką samą siłę jak palkii, tyle że leci znacznie szybciej (bo nie ma 2 skilla)

- Legendy PD - Najpierw poprawa legend a potem dodanie wszystkich legend do kupienia za PD, ale... Najtańsza legenda będzie kosztować powiedzmy 4k, a najdroższa z 8k. Gra będzie o wiele bardziej ciekawa :D

- BUYXP za pd powinno być troszeczkę bardziej opłacalne...

- MAXLVL i LVLRATE - Ja chciałbym pograć na czymś takim ... hmm :D 275lvl, ale exp jest zwiększony TYLKO 1,5-2x Więc wbicie nie jest takie proste...

- Globale - globale mocno utrudniają grę innym graczom, ale dobrze zrobione mogą fajnie minimalnie umilić grę. Tentaruel(za silny... nie będzie dodawany jako global)

- Dodanie większej ilości map (cs_assault i de_westwood (zwykle)), wszystkie mapy, które są na diablo bardzo pasują na poke ^^. A także usunięcie map (jeśli taka mapa zostanie wybrana, to przy serwerze 11/20, zostanie 5/20 albo i to nie ^^ (de_predator, de_italy, de_chateu)

Legendy za PD - Hell no. Jest już wystarczająco legend za PD, z resztą kolega wyżej podał bardzo dobry przykład. Nawet jakby dać jakiegoś inne, słabszego pokemona za PLN - jest już wystarczająco legend za PD.

BuyXP - Tutaj się muszę zgodzić. Zamierzałem kupić exp za PD, ale kurcze, to jest za drogie jak na tyle expa. Tylko exp za 300PD jest opłacalny, to powinno zostać poprawione.

MaxLVL - Moje zdanie na ten temat jest proste - nie. Tylko dlatego, że jestem fanem starego PokeModa i chciałem znaleźć i pograć na max 99lvl - najniższy jaki znalazłem (brałem oczywiście pod uwagę jeszcze ogarnięcie ogólne serwera) to skserv - max 200lvl. Mój głos - nie, jeśli mam coś do gadania.

O globalach się nie wypowiem, średnio wiem na ten temat.

Nowe mapy - o tak. Czego ten serwer potrzebuje w tym momencie to małe mapy, z naciskiem na małe - takie jak aim_crazyjump czy nawet w ostateczności aim_map + wywalenie de_predator, de_simpsons. Na serwerze gra 11 ludzi, mimo, że wydaje się to dużo, jest to tylko 5 osób na team + HLTV. O wiele przyjemniej grało by się na takich mniejszych mapkach typu aim_

Avalanche napisał/a:
wstepny projekt zmian juz mamy gotowy wiec na pewno przyspieszy to prace.

Według mnie powinniście dać ten projekt graczom do wglądu, ponieważ jeśli nikomu się on nie będzie podobał mija się on z celem. Jako wgląd oczywiście rozumiem wszystko wypisane, może nawet ze szczegółami dlaczego to wszystko robicie.

Mówią, żebym pilnował przyjaciół - prawdziwy jeden na stu,
Każą mi trzymać wrogów blisko - nie wiem na chuj.
~Ras

#6  Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 09:23   
Wystarczająco legend za PD? Aktualnie działające są 2 :)

Piwa: 8/3
Ostrzeżeń:
 10/5/10
 #7  Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 09:25   
Ale to jest do naprawienia, po naprawieniu będą działać więc jest wystarczająco. No ale fakt - na naprawienie trzeba chwile poczekać. Ale to nie problem, najwyżej pozbierasz trochę więcej PD i kupisz sobie Expa. :D

Mówią, żebym pilnował przyjaciół - prawdziwy jeden na stu,
Każą mi trzymać wrogów blisko - nie wiem na chuj.
~Ras

Ostrzeżeń:
 10/5/10
 #8  Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 09:33   
Jak to aktualnie dzialajace sa dwie? Wszystkie dzialaja.
"Ja się nie złamie tak jak mój moralny kręgosłup, bo znalazłem sposób by nie zbierać już ciosów od losu. Będę twardy jak skały prędzej martwy niż słaby na bok żarty pedały mnie na straty spisały. Będę walczył to dżihad zostawiam ślad na ich życiu, blizny z każdym pociągnięciem długopisu.

$@$
Szlachetny

Piwa: 25/66
 #9  Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 09:55   
Cyzio,

omanyte nie działa, a zapdos nie ma dmg.

Myślę, że to miał na myśli.

Zobacz mojego pokemona!

#10  Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 14:54   
Omanyte nie działa, zapdos nie ma DMG, Kabuto jest beznadziejny, Entei ma taką siłe jak lampent, a nawet ma mniejszy zasięg :) 6 - 4 = 2 :D

Ostrzeżeń:
 10/5/10
 #11  Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 15:02   
Zapek ma dmg od 120 + trzeba poexpic i tyle. Omanyte mam ale nie gralem jakos nie mialem parcia. Enteia nie kupilem w ogole, bo mam Lampenta 140 wiec sie nie wypowiem ale wiem, ze ma podobny zasieg do niego jak nie krotszy jak zauwazyles. ^^

#12  Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 16:14   
No ale jak jakiś czas temu Avalanche sprawdzał to mówił że zbugowany zasięg ma ^^

@Ava - Zapdos zasięg ma dobry ale zbugowany dmg ... praktycznie nic nie robi

@MarKo - Chodziło mi o entei xd

edit

Wszystko wyjaśnione.

Close.
Ostatnio zmieniony przez MarKo Pią 28 Cze, 2013 17:39, w całości zmieniany 3 razy  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi