Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Poradnik amxmodmenu dla świeżego admina by Hellraiser
Autor
Wiadomość

Piwa: 11/25
Ostrzeżeń:
 999/5/10
 #1  Wysłany: Nie 07 Paź, 2012 11:46   Poradnik amxmodmenu dla świeżego admina by Hellraiser
Poradnik amxmodmenu dla początkującego Admina

Amxmodmenu-jest to najprostrostrzy i najlepiej funkcjonujące menu dla admina,można przez to menu robić prawie wszystko z graczem,posiada ono różnorakie funkcje takie jak kick,ban,slap/slay,przeniesienie gracza,zmiana mapy,głosowanie na mape,oraz różne inne opcje.

Chciałbym teraz pokazać do czego rózne funkcje służą.
Najpierw ustaw sobie binda na amxmodmenu bind "klawisz" "amxmodmenu" np bind "/" "amxmodmenu"
kiedy naciśniesz zbindowany klawisz wyskoczy Ci menu admina:

Pod numerem 1 mamy taką funkcje jak "Wywal gracza"-jest to inaczej "kick"-jeżeli ktoś przeklina,lub łamie lekko regulamin a dla Ciebie się to nie podoba,wciskasz numer 1 i pojawia Ci się menu kick:

Jeżeli osobą,która łamała regulamin był na screen "PTAKU",naciskasz numer 1 i gracz "PTAKU" zostaje wyrzucony z serwera,a jeżeli osoba,która łamała regulamin nie jest na stronie 1 z użytkownikami naciskasz przycisk 9(więcej),i szukasz jej na następnej stronie.

Pod numerem 2 mamy taką funkcje jak "Zbanuj gracza" -jest to inaczej ban dla osoby,która już maxymalnie napięła REGULAMIN,wciskasz numer 2 i pojawia Ci się menu bana:

Dajmy,że gracz "Ptaku",złamał regulamin i chcemy go zbanować,to wybieramy długość bana,cyfrą numer 8 klikamy pare razy,na początku mamy kare "parlamentarną" (czyli na zawsze),klikamy jeszcze raz cyferkę 8 i mamy długość bana "5min",i tak dalej,kiedy już wybraliśmy długość bana,naciskamy numer 1 i "ptaku" zostaje zbanowany na długość wybraną wcześniej,a jeżeli osoba,która łamała regulamin nie jest na stronie 1 z użytkownikami naciskasz przycisk 9(więcej),i szukasz jej na następnej stronie.

Pod numerem 3 mamy taką funkcje jak "Uderz/zgładź gracza" -jest to inaczej slap i slay (klepnięcie i zabicie gracza),jeżeli osoba "kampi" lub wchodzi na tekstury,lub blokuje,i dla admina się to nie podoba wchodzi w tą opcje przez wciśnięcie przycisku 3 i pojawia Ci się menu slap/slay:

Dajmy,że gracz "Wrobcio",stoi cały czas w jednym miescu i się nie rusza,nie idzie do podłożonej domby jak jest w CT,to cyferką 8 zmieniamy co mamy danemu graczowi zrobić,czy go zgładzić (zabić odrazu),czy uderzyć go nie zabierając hp,lub możemy go uderzać zabierając 1 hp lub 5,jak wcześniej napisałem zmienia się to cyferką 8,naciskamy numer gracza "Wrobcio" jest to numer 2 i z godnie z wybraną karą zabijemy go,uderzymy 0hp,uderzymy 1hp,lub uderzymy go i zabierzemy mu 5hp,a jeżeli osoba,która łamała regulamin nie jest na stronie 1 z użytkownikami naciskasz przycisk 9(więcej),i szukasz jej na następnej stronie.

Pod numerem 4 mamy taką funkcje jak "Gracz Drużyny" Jeżeli gracz w trakcie gry prosi Cie,"Admin przenieś mnie do CT/TT",i właśnie ta funkcja do tego służy,do przenoszenia graczy do poszczególnych teamów.Po wciśnięciu przycisku 4 pojawi Ci się menu przenoszenia graczy:

Powiedzmy,że osobą,która prosiła o przeniesienie do innego teamu był gracz "Wrobcio",i prosi by przenieść go do TT(terrorystów),to cyferką 8 zmieniamy rodzaj teamu gdzie dany gracz ma być przeniesiony czy do CT na SPECTA czy do TT,gracz "Wrobcio" prosił by go przenieść do TT,więc team docelowy jest już wybrany więc naciskamy numer gracza "Wrobcio",czyli 2 i gracz "Wrobcio" będzie od tej pory terrorystą.

Pod numerem 5 mamy taką funkcje jak "Zmień mape" -Jeżeli dana mapa Ci się nie podoba,lub się powtarza i chcesz ją zmienić bez VOTE (głosowanie),to właśnie tak funkcja do tego służy,do zmieniania mapy na serwerze.Po wciśnięciu przycisku 5 pojawi Ci się menu do zmiany mapy:

Powiedzmy,że chcesz zmienić mape na de_cbble,nic trudnego naciskasz przycisk mapy,u mnie jest to numer 3 i automatycznie mapa zmienia się na de_cbble.

Pod numerem 6 mamy taką funkcje jak "głosuj na mapy" (inaczej VOTE) -
Jeżeli chcesz zmienić mape i liczyć się z demokracją to robisz tzw. Vote,czyli głosowanie,to własnie ta funkcja do tego służy,do głosowania na rodzaj mapy.Po wciśnięciu przycisku 6 pojawi Ci się menu do głosowania na mapy:

Powiedzmy,że chcesz do głosowania wziąć mapy de_dust2 de_cbble i cs_assault_upc ,naciskasz odpowiednio numery 2,3,4 i następnie klikasz cyferke 8,czyli "Rozpocznij Głosowanie" i zostaje rozpoczęte głosowanie na zmianę mapy. Jeżeli nie ma mapy jaką chcesz do głosowania na 1 stronie wyświetlanej na screen,to wciskasz literke 9 (więcej) i szukasz mapy wybranej przez Ciebie.

Więcej dla Początkującego admina funkcji nie potrzeba.

Poradnik by Hellraiser

Poradnik napisany z myślą o nowych adminach dla Forum sKserV - Counter Strike, gry, programy, muzyka, mp3, filmy, download.

KOPIOWANIE ZABRONIONE
Postaw piwo autorowi tego posta

Wuoch(A)cz
Jestem za tobą

Piwa: 30/48
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #2  Wysłany: Nie 07 Paź, 2012 17:14   Re: Poradnik amxmodmenu dla świeżego admina by Hellraiser
Powiedz mi ku*wa po jakiego ch*ja ty piszesz te poradniki (właściwie kopiujesz, ale mniejsza z tym) skoro:
Hellraiser napisał/a:
Doświadczenie w Administracji: Nigdy nie miałem admina

No ja pie*dole...

Piwa: 57/42
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #3  Wysłany: Nie 07 Paź, 2012 17:34   
Wuoch(A)cz, myślę że dlatego że może :p

co do poradnika to myślę że każdy kto miałby do czynienie z amxmodmenu to by to ogarnął :P
i jest raczej skopiowany bo skąd byś wziął screeny skoro nigdzie admina nie masz :p
Ostatnio zmieniony przez Gryfel Czw 11 Paź, 2012 13:07, w całości zmieniany 1 raz  

Ostrzeżeń:
 999/5/10
 #4  Wysłany: Nie 07 Paź, 2012 18:02   
No wiem że skopiowałem ale i tak ogarnij słownictwo naucz się ojczystego języka.
Ostatnio zmieniony przez Hellraiser Pon 08 Paź, 2012 07:08, w całości zmieniany 4 razy  

Wuoch(A)cz
Jestem za tobą

Piwa: 30/48
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #5  Wysłany: Nie 07 Paź, 2012 18:43   
Weź się ku*wa nie ośmieszaj (30 sekund google):

http://www.forums.wiaderk...admina-kac.html

Brawo! Widzę, że nie potrafisz ściągnąć nawet screen`ów tylko kolega musi ci je na pendrive`a zrzucić. Tu masz jeszcze jedno:

http://edivision.pl/topic...wiezego-admina/

Autor się ku*wa znalazł...

Piwa: 57/42
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #6  Wysłany: Nie 07 Paź, 2012 20:16   
dodam od siebie komendy których nie ma w amxmodmenu

amx_vote "pytanie" "odpowiedz1" "odpowiedz2" "odpowiedz3" itd
amx_nick "aktualny nick gracza" "nick na który ma być zmieniony"
amx_who pokazuje ip,steam id, i uprawnienia gracza
amx_ip pokazuje ip - komenda dostępna dla wszystkich
amx_spec gdy jesteś na spec to pokazuje cie w drużynie tt/ct a tak na prawde jesteś na spec
amx_last pokazuje ip ostatnich graczy

na pb jest jeszcze komenda do wpisania boxa dla tt

jbe_box

///edit
myślę że można zamknąć tutaj jest o wiele lepszy poradnik
http://skserv.pl/poradnik...-jak-vt1401.htm
Ostatnio zmieniony przez Gryfel Czw 11 Paź, 2012 15:29, w całości zmieniany 1 raz  

Piwa: 111/3
 #7  Wysłany: Nie 07 Paź, 2012 22:10   
Hellraiser napisał/a:
naucz si ę ojczystego języka.

Właśnie tym zdaniem zrobiłeś z siebie pajaca, bo wytykasz komuś naukę czegoś, czego sam nie ogarniasz - zdania w poradniku napisane tak, jakby to dziecko z podstawówki pisało, a o wypowiedziach w tematach nie wspomnę.

Poza tym brak źródła, kolor czerwony był chyba dla adminów (tu się mogę mylić).

napisał/a:

Poradnik by Hellraiser

Poradnik napisany z myślą o nowych adminach dla Forum sKserV - Counter Strike, gry, programy, muzyka, mp3, filmy, download.

KOPIOWANIE ZABRONIONE

Ja bym dał warny, a temat przeniósł do kosza, ku przestrodze.

@@Do tego pode mną:

Typie, zanim coś odpiszesz, przeczytaj post ze 3 razy.
Odpowiem tobie cytatami (ew. coś dopiszę), to może coś załapiesz. Ba, nawet pozaznaczam na co masz zwrócić uwagę.

Hellraiser napisał/a:
Po pierwsze zbyt szybko pisałem i się pomyliłem z tym "się" ty też na pewno jakieś błędy byś napisał przez przypadek.

ja napisał/a:
zdania w poradniku napisane tak, jakby to dziecko z podstawówki pisało, a o wypowiedziach w tematach nie wspomnę.

Nie wiesz czym jest przecinek, czy znowu wyskoczysz z tekstem "szybko pisałem"?

Hellraiser napisał/a:
Po drugie kolory są dla wszystkich a w regulaminie na pewno nie pisze nic o tym że kolor czerwony dla adminów.

ja napisał/a:
kolor czerwony był chyba dla adminów (tu się mogę mylić).

Hellraiser napisał/a:
Po trzecie ten poradnik na wiele się przyda i nie trzeba go dawać do kosza.

ja napisał/a:

Ogólnie chodzi o to, że podaje się źródło, panie pomocny.
Poza tym jest on nieestetyczny.
Ostatnio zmieniony przez Maryskowo Pon 08 Paź, 2012 13:17, w całości zmieniany 3 razy  

Ostrzeżeń:
 999/5/10
 #8  Wysłany: Pon 08 Paź, 2012 07:18   
Maryskowo napisał/a:
Hellraiser napisał/a:
naucz si ę ojczystego języka.

Właśnie tym zdaniem zrobiłeś z siebie pajaca, bo wytykasz komuś naukę czegoś, czego sam nie ogarniasz - zdania w poradniku napisane tak, jakby to dziecko z podstawówki pisało, a o wypowiedziach w tematach nie wspomnę.

Poza tym brak źródła, kolor czerwony był chyba dla adminów (tu się mogę mylić).

napisał/a:

Poradnik by Hellraiser

KOPIOWANIE ZABRONIONE

Po pierwsze zbyt szybko pisałem i się pomyliłem z tym "się" ty też na pewno jakieś błędy byś napisał przez przypadek.

Po drugie kolory są dla wszystkich a w regulaminie na pewno nie pisze nic o tym że kolor czerwony dla adminów.

Po trzecie ten poradnik na wiele się przyda i nie trzeba go dawać do kosza.

Piwa: 237/15
Ostrzeżeń:
 999/5/10
 #9  Wysłany: Czw 11 Paź, 2012 12:52   
Hellraiser napisał/a:
Poradnik by Hellraiser

Rozumiem "kopiuj" - "wklej" Żenada.

http://imageshack.us/a/im...290a52a6cb5.jpg

Wypierdalaj z tym screenem na napletownie ...

Edit : Jeżeli ktoś lub ktokolwiek "kopiuje" i "wkleja" z innego forum poradnik, powinien drobnymi literami (przy użyciu bb-code) napisać źródło. Ogólnie w tym dziale powinien być jakiś regulamin działu...

Ostatnio zmieniony przez .Bibax Czw 11 Paź, 2012 12:58, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu