Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: gothic

Gothic 1 2 3
Autor
Wiadomość
Papryk
SmarK

Piwa: 85/90
 #21  Wysłany: Wto 28 Sie, 2012 11:19   
$@$ napisał/a:
Ogólnie w niej ratujemy beziego. W czasie spotkania opowiadają sobie to co widzieli i wychodzi na to, że obaj są wybrańcami.

Dlaczego spoilerujesz?

Dla mnie seria Gothic skończyła się na Gothicu 2 Noc Kruka, no może jeszcze 3, ale jakoś niezbyt mi przypadła do gustu. Piranha nie robiła Arcani, teraz zaś robią 5, więc myślę, że seria Gothic odzyska swoją dawną chwałę.
Imię każdego z nich jest idealne
Postaw piwo autorowi tego posta

Spejson
Mięśnie

Piwa: 59/47
Ostrzeżeń:
 2/5/10
 #22  Wysłany: Wto 28 Sie, 2012 12:31   
Papryk, jak na moje to Gothic 3 nie jest najgorszy. Arcania to nie Gothic to tylko przygody jakiegoś wieśniaka. I tak jeszcze do grafiki to się nie czepiajcie bo GOthic III wyszedł w 2008 roku, a Gothic I jest chyba z 2002 więc to świadczy samo za siebie.
A glimpse of life
From somewhere deep within
Awake and understand

$@$
Szlachetny

Piwa: 25/66
 #23  Wysłany: Wto 28 Sie, 2012 13:12   
Jeśli chcecie wiedzieć to kontynuuacją gothic 3 wyprodukowaną przez piranhe jest Risen 1 i 2.

Zobacz mojego pokemona!

Wuoch(A)cz
Jestem za tobą

Piwa: 30/48
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #24  Wysłany: Wto 28 Sie, 2012 22:47   
SlasheR napisał/a:
Papryk, jak na moje to Gothic 3 nie jest najgorszy. Arcania to nie Gothic to tylko przygody jakiegoś wieśniaka. I tak jeszcze do grafiki to się nie czepiajcie bo GOthic III wyszedł w 2008 roku, a Gothic I jest chyba z 2002 więc to świadczy samo za siebie.

Slasher, pie*dolisz, nie był cię tam. Gothic III wyszedł w 2006 roku, a w 2008 roku wyszedł dodatek: Zmierzch Bogów. Takie sprostowanie.

Wyjdzie 5 Papryk powiadasz?
Trzeba zainwestować w nowego kompa.

$@$
Szlachetny

#25  Wysłany: Sro 29 Sie, 2012 09:06   
Wuoch(A)cz, no ale tak czy siak nie będziemy już grać bezim. Albo jego synem albo dalej gościem z Arcani(2 bezimienny)

W Arcani moim zdaniem za dużo naparzanki z zombiakami.

Zobacz mojego pokemona!

Papryk
SmarK

#26  Wysłany: Sro 29 Sie, 2012 12:40   
$@$ napisał/a:
Wuoch(A)cz, no ale tak czy siak nie będziemy już grać bezim. Albo jego synem albo dalej gościem z Arcani(2 bezimienny)

Nie jest powiedziane. Możliwe, że Piranha będzie chciała zadośćuczynić graczom za spierdoloną fabułę, i cofnie się do czasów przed barierą np. lub napisze nową historię od "Zmierzchu bugów". Choć ta druga opcja jest mniej prawdopodobna, to jednak wierze w to, że Piranha się popisze. JoWood już nie będzie na nich naciskał, więc jestem dobrej myśli.

$@$ napisał/a:
eśli chcecie wiedzieć to kontynuacją gothic 3 wyprodukowaną przez piranhe jest Risen 1 i 2.

<hahaha> Risen to zupełnie co innego niż gothic. Inny świat, zupełnie inna fabuła, według mnie bardziej rozbudowany. Ogółem rzecz biorąc Risen narazie bije na głowe Gothica powyżej 3.
Co do 1+MT 2 i Nocy Kruka, to mam do nich sentyment i zawsze będę je sobie cenił jako dobre gry.
Ostatnio zmieniony przez Papryk Sro 29 Sie, 2012 12:42, w całości zmieniany 1 raz  

$@$
Szlachetny

#27  Wysłany: Sro 29 Sie, 2012 13:56   
Papryk, ja zostałem "wychowany" na gothic 1 i 2 xP to klasyka RPG jak dla mnie więc wiesz ;P

Zobacz mojego pokemona!

Papryk
SmarK

#28  Wysłany: Czw 30 Sie, 2012 10:54   
$@$ napisał/a:
apryk, ja zostałem "wychowany" na gothic 1 i 2 xP to klasyka RPG jak dla mnie więc wiesz ;P

Powiedziałem od 2 Noc kruka WZWYŻ. Również dla mnie gothic 1 i 2 pozostaną klasykami, ale co tu dużo mówić świat posuwa się dalej a gothic się cofa :)

Piwa: 1447/249
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #29  Wysłany: Czw 30 Sie, 2012 11:15   
Ostatnio zmieniony przez Kacper Czw 30 Sie, 2012 12:12, w całości zmieniany 1 raz  

Papryk
SmarK

#30  Wysłany: Pią 31 Sie, 2012 09:46   
Kacper, Co to mi tu za Belzebuby wstawiasz.

by KAcper: Skyrim suko !
 Autor postu otrzymał 1 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
$@$
Spejson
Mięśnie

Piwa: 59/47
Ostrzeżeń:
 2/5/10
 #31  Wysłany: Sob 01 Wrz, 2012 16:15   
Kacper,

A glimpse of life
From somewhere deep within
Awake and understand

Wuoch(A)cz
Jestem za tobą

Piwa: 30/48
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #32  Wysłany: Nie 02 Wrz, 2012 10:59   
Dobrze nawet dałeś wielkość obrazków, bo bardzo pasują. Gothic I i II najlepsze części. III nie ogarniam.

Firma16
*Mariusz*

Piwa: 2/5
 #33  Wysłany: Pon 03 Wrz, 2012 02:05   
I i II klasyk , Mało jest osób którzy nie skorzystali z przyjemności zapoznania się z grą. Tak samo jak @up III już nie ogarnąłem ale pierwsze dwie części bez problemowo , Ostatnio z nudów odpaliłem gothica I spojrzałem na Grafike teraźniejszych gier mega zmiany. Patrząc na fabułę gier nowoczesnych a Tych starszych jest także spora różnica ale w złym kierunku, Gry kiedyś wymagały myślenia a teraz to czysta rozpierducha chodź gardzić tym też nie można ; D

Ostatnio zmieniony przez Firma16 Pon 03 Wrz, 2012 02:08, w całości zmieniany 1 raz  

$@$
Szlachetny

#34  Wysłany: Pon 03 Wrz, 2012 07:15   
Firma16, no i tu masz racje. W Gothic I i II musiałeś biegać po całym KHORINIS i szukać jaskiń z martwymi cialami.

Quest kiedyś : Znajdz 20 tego 20 tamtego

Quest teraz(Arcania i Gothic III) Rozpraw się z zombiakami w mieście, którzy nie dość, że są słabi to 0 dmg mają. Gry stają się załatwe. Ja przeszedłem Arcanie na poziomie GOTHIC i Gothica III na poziomie trudnym i tak sądze, że jest to załatwe.

Przyznam, że w gothicu III jest bardzo duży świat, ale weź wtedy znajdź tam taką jaskinie.

Zobacz mojego pokemona!
Ostatnio zmieniony przez $@$ Pon 03 Wrz, 2012 07:16, w całości zmieniany 1 raz  

Piwa: 2/6
 #35  Wysłany: Pon 03 Wrz, 2012 19:27   
Czytałem tylko post S@S'a i musze sie nie zgodzić btw schodzac z tematu Gothica.

Polecam zagraj sobie w DA:Origins na najtrudniejszym poziomie, Deus Ex gra także wymagała myślenia szczególnie na wyższych poziomach i to nie tylko w kwestii walki ale także w kwestii dialogów gdyż od nich także dużo zależało a trzeba było czasami nieźle pomyśleć przed wyborem jakiejś z opcji dialogowych, Wiedźmin 2 nie mówię tutaj o najtrudniejszym poziomie trudności bo on to już jest inny świat (Przejdź grę nie ginąc ani razu w przypadku śmierci zaczynamy od nowa 0.o) ale ten nazwijmy go "Prawie najtrudniejszy" jest także strasznie dużym wyzwaniem, także nie zgodzę się z tym że gry stają się łatwiejsze.

A co do Arcani to pomimo tego że w nią nie grałem trzeba przyznać że rozgrywka została strasznie uproszczona względem poprzednich tytułów w które już grałem, a dlaczego ? Heh pytanie jest bardzo proste względem rynku Amerykańskiego gdyż oni nie gustują w grach przy których questach trzeba się nagłowić i pokombinować wolą gry prostsze z większą ilością typowego "Hack and slash".

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Wuoch(A)cz
mUsIc :D
Muzyczny Daniel :D

Postawił 13 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #36  Wysłany: Sro 31 Lip, 2013 14:16   
Grałem 1
I - Troche nudna :(
II- Najbardzie mi się spodobała i ten dodatek Noc kruka spuper ;)
III-Bardzo mnie znudziła nie chciało mi się grać w nią po 15 minutach.

Toshiro
Miszcz Tosiu

Piwa: 8/16
Ostrzeżeń:
 10/5/10
 #37  Wysłany: Czw 01 Sie, 2013 22:57   
Gothic I - Ogólne bieganie od obozu do obozu trochę nudy ale klasyk ..
Gothic II - Więcej emocji więcej broni, zbroi itd Ogólnie lepsze ..
Gothic 3 - nie wiesz co gdzie i jak bo to jest tak duże że zanim przejdziesz z miasta do miasta mija tydzień gry .. :/

POMOGŁEM TO DAWAJ PIFFKO ..
Ostatnio zmieniony przez Toshiro Czw 01 Sie, 2013 22:58, w całości zmieniany 1 raz  

Kaliii
Chosen One

Piwa: 2/6
 #38  Wysłany: Pią 02 Sie, 2013 04:15   
Mój punkt widzenia:
Gothic - Mimo małego obszaru do zwiedzania i niepowalającej na kolana grafiki to według mnie najlepsza część Gothic'a, nie wiem dlaczego ale od razu gdy włączam go pojawia mi się uśmiech na twarzy
Gothic 2 oraz Gothic 2 NK - Więcej zbroi, czarów, broni, przeciwników, misji pobocznych, bardziej obszerny świat gry i możliwość wyboru 3 ścieżek rozwoju bohatera, sprawiają poczucie większej swobody oraz dają możliwość większego wczucia się w grę. Lecz jak dla mnie główny wątek tej części gry jest zbyt prosty i poznajemy go od razu na początku rozgrywki, gdzie w pierwszej części, wątek poznawaliśmy z czasem przechodzenia gry i przez to pierwsza część ma tą "nutkę" tajemniczości.
Gothic 3 - ... tutaj gra zaczyna się nieco staczać (ale nie tak bardzo), pomimo rozbudowania gry i lepszej grafiki, podupada główny wątek i nie odczuwa się już takich emocji jak w poprzednich częściach, przez co po pewnym czasie gry można stracić odczucie że gra się w trzecią część sagi Gothic, a nie jakiegoś typowego i nudnego RPG'a.
Arcania Gothic IV - Nie miałem okazji jeszcze zagrać ale skomentuję jak to widzę... ...w tej części gra gubi się w odmętach oceanu i roztrzaskuje o skały na piksele, przez utratę (według mnie) najważniejszej i nieodzownej części sagi Gothic, Bezi'ego (bezimienny) jako głównego bohatera. Dostałem zawału jak dowiedziałem się że w czwartej części (jak dla mnie) najlepszego RPG'a w jakiego grałem, zamiast głównego bohatera którym gram od 1 części dostanę jakiegoś... wieśniaka. Myślałem że nie warto przez to grać, ale dzięki spoilerowi $@$'a (za spoilery powinna być kara śmierci przez spalenie) chyba się skuszę i przetestuję Arcanię.

Z mojego punktu widzenia to tyle, cieszę się jeśli komuś chciało się to przeczytać :)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Toshiro
FeelTheRush!
Die Bitch :D

Piwa: 13/16
 #39  Wysłany: Nie 18 Sie, 2013 12:06   
A ja powiem tak..
Gothic 1 - Najlepsza jaka gralem <nie gralem w 4> do grafiki mozna sie przyzwyczaic .. ladnie zbudowana grywalnosc boska .. w ogole fabula zajebista..
gothic 2 - juz traci w moich oczach. gra sie dobrze tylko w miescie 1 mapki .. bo gdy jestesmy Paladynami to tylko walimy 1 skillem i wybijamy wszystko w m2 w kilkanascie minut..
gothic 3- zjebany pod wzgledem bicia sie . ladowanie sie wytrzymalosci .. gralem moze z godzine bo nie chcialo mi sie czekac zeby sie napierdzielac ..
w 3 grafika dobra .. misje jako takie ogarniete ale i tak nie dorownuje do 1..

Według mnie 1 to mozna nazwac Platyna wsrod wszystkich czesci Gothic'a :)
lefthook: nie bd udowadnial
lefthook: on tu musi latasa na mnie..

Postawił 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #40  Wysłany: Wto 17 Wrz, 2013 18:56   
Gothic 1 - osobiście zacząłem grę od G2 i grając w G1 zawiodłem się, system walki jest trochę niedopracowany, a walka zbyt łatwa (idąc w wojownika) - poszedłem w Maga Ognia>Wody>Nekromante i dopiero w 5-6 sezonie mógł coś pyskować co do dobrego expa ;d

Gothic 2 - najlepsza część, system walki, który już mam we krwi i potrafię się popisać xd najbardziej podobają mi się początkowe rozdziały. Klasy są w miarę zbalansowane (we wszystkich mag najlepszy, natomiast Pal i Łowca się równają bo: Pal>Łowcy w G2 - najemnik to gówno, Łowca>Pal w G2 NK - podniesione staty i lepsze bronie). Posiada największe zainteresowanie, przez co powstał najlepszy mod na świecie do G2 - G2 NK Returning (są już bety polskie) - fabuła baaardzo rozbudowana, wątek poszerzony itd. G2 posiada wiele modów, które są warte zagrania np.

Velaya - historia wojowniczki (wątek o Tekli (lasce Gomeza z jedynki)) - historia toczy się po tym jak Bezi odpłynął, w miastach są jego listy gończe itd :D

Jaktyl - mod nie powiązany z Bezim (1000 lat wcześniej) - mod dopracowany, mapka całkiem nowa

G3 - wiem, że kpina ale mało grałem bo komp mi nie pozwala, laguje i ścina, powierzchownie mogę ocenić - za duża mapka, grafa ok, fajne rozbudowanie, słaba wytrzymałość - w sumie ok

Odpowiedz do tematu