Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: for , help , server

Przesunięty przez: ^^^Deed
Nie 04 Paź, 2009 00:17
Help For Server
Autor
Wiadomość

Piwa: 301/23
 #1  Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 19:22   Help For Server
W tym temacie zajmujemy się ratowaniem Serwera. Jak już wiecie do Środy (30.09.09) serwer jest opłacony , po tym terminie , jeżeli nie dokonamy wpłaty serwer zostanie po prostu wyłączony. Aby temu zapobiec zakładam ten temat w którym , osoba która może przeznaczyć trochę pieniążków na serwer napisała w tym temacie . Nie pisze tego aby wyłudzić od kogoś pieniądze , ale po prostu chyba wszyscy chcemy aby serwer pozostał takim jakim jest - czyli pełnym ludzi, z miłą atmosferą i takim jaki stworzył go ^^^Deed.

Piwa: 2/1
 #2  Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 21:21   
Ja już się zadeklarowałem. Deed, wrzuć tu numer konta to przeleję. Swoją drogą forum ma już trochę użytkowników, czemu by nie wejść w Google Ads i zarobić na klikaniu w reklamy? Jeśli codziennie trochę ludzi wejdzie na forum i każdy kliknie to przez miesiąc jakaś sumka się uzbiera... No chyba że nie masz już siły się tym zajmować i nie o kasę tu chodzi. Wtedy to insza inszość i nic nie poradzimy....
Ostatnio zmieniony przez enki Sob 26 Wrz, 2009 21:22, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1278 piw(a)
 #3  Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 21:38   
Fakt brak mi już sił ale nigdy się nie poddawałem no i chodzi też o tą jebaną kasę, bo nie chce mi się grac w 1.6 to po co mam tyle kasy płacić ? Rozmawiałem z ;* , Augustynem i wypisywałem się że jeśli się uzbiera więcej niż 110-120 zł to resztę mogę dać i opiekować się dalej serverem ;) No od czasu do czasu też zagram z 30 min dziennie ;] Tak że tamten temat mogę zamknąć i otworzyć nowy temat "dotacja" czy coś w tym stylu ;) Sory za te humory no ale chyba miałem qrwa prawo co ?

Piwa: 4/7
 #4  Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 22:01   
Ja tez mogę co miesiąc te 10funtow dać to nie jest problem

Otrzymał 1278 piw(a)
 #5  Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009 04:28   
Prosiliście o dane do przelewu : http://skserv.pl/przelew.PNG są tu zamieszczone najważniejsze dane. Nie zapomnieć o tytule przelewu i sprawdzić z 2-3 razy nr konta (żeby nie było problemu)
Potwierdzenie przelewu jest bardzo potrzebne, dzięki niemu można zaoszczędzić na czasie.

Mój e-mail : deed@skserv
Gg : 9934732

Dziś gdy wstanę poprawię wszystko i dokończę. Gdyby ktoś miał jakiś problem proszę pisać !

Piwa: 4/13
 #6  Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009 09:45   
A da sie placic jakos sms-em? bo wtedy jest to latwiejsze i mysle ze wiecej osob by zaplacilo, bo sms wysylac moze wiecej osob,a do przelwu nie ma duzo ludzi dostepu np ja nie mam konta w banku a rodzice nie przeleja kasy dla tego zebym mogl grac w cs. Ja bym mogl nawet kilka sms-ow wyslac (zalezy jaka cena sms-a by byla).
Ostatnio zmieniony przez maestro Nie 27 Wrz, 2009 09:52, w całości zmieniany 1 raz  

Postawił 1 piw(a)
 #7  Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009 11:00   
w tym miesiącu niestety nie pomogę, ale jest to serwer, na który na prawdę warto pozbierać... Od przyszłego miech na pewno też bym się dołożył. można zrobić coś w stylu konta vip. Każdy co będzie wpłacał może np otrzymać slota (bo admina to przesada trochę. Administracją powinny się zająć osoby, co potrafią to robić, a nie ci, co mają kasę) w ostateczności można też ograniczyć do 9 lvla a ci, co wpłacą mogli by mieć ten 10... albo coś w tym stylu...

Postawił 1 piw(a)
 #8  Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009 11:04   
aaa i obowiązkowa trzeba by wrzucić jakieś info bezpośrednio na serwer...

#9  Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009 11:55   
Ograniczanie LVL to nie jest dobry pomysł, ale zgadzam się że warto jakoś wyróżnić sponsorów. Może zastosować taki system: za każde wpłacone 10 zł - 10 LVL jakiejś postaci, ale bez możlwości rozdzielenia 10 punktów na różne postaci - żeby uniknąć zamieszania. I nieważne że np. masz jakąś rasę na 3 lvl i chcesz ją podciągnąć do 10 - opłata i tak byłaby 10 zł. Ja na przykład zwykle grywam elfem i ostatnio magiem, więc zdobyć wysoki poziom na tych rasach to nie problem, ale nie chce mi się żmudnie expić dajmy na to Shadow Huntera czy Wardena bo te rasy mają nieodpowiednie skille do mojego stylu gry. Jednak mając możliwość grania od razu na 10 lvl czasem pobawiłbym się Hunterem - pomimo że lamiłbym nim bardziej niż elfem na 5 levelu.
To tylko propozycja która mogłaby zachęcić niektórych do wpłaty. Ja wpłacę nawet jeśli podobny system nie wejdzie w życie. Można popatrzeć na to jeszcze w ten sposób: dzieciaki i młodzież szkolna często albo nie mają kasy albo konta w banku żeby zrobić przelew, mają za to więcej czasu żeby grać i zbierać expa. Ludzie którzy pracują mają kasę i konta bankowe i być może chętnie wpłaciliby te 10, 20 zł żeby parę razy w tygodniu usiąść na chwilę do gry i powalczyć o fragi z młodzieżą nie zawracając sobie głowy tym że najpierw muszą "wyexpić" swoją postać.
Ostatnio zmieniony przez enki Nie 27 Wrz, 2009 11:56, w całości zmieniany 2 razy  

Piwa: 4/7
 #10  Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009 14:22   
zgadzam sie z enki ale wszystko zależy od deeda :P myślę ze deed rozpatrzy to pozytywnie i takie cos wprowadzi tylko pytanie jest czy jest kasa żeby przedłużyć o następny miesiąc ja w piątek kasę mogę wysłać nie wcześniej bo jednak z angli trochę mi zejdzie

Otrzymał 1278 piw(a)
 #11  Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009 16:14   
Wprowadzę dotację przelew i sms spokojnie ;)
PS : i wynajem slota też przez przelew i sms ;]

Kaczor i nie rozumiem tego "bo jednak z angli trochę mi zejdzie" fakt długo idzie ale można zrobić zdjęcie i mi wysłać wtedy ja daję to do Pukawki i już kasa jest ;]

#12  Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009 20:52   
Właśnie przelałem 20 zł. Jeśli naprawdę będzie trzeba i zrobi to jakąś różnicę mogę przelać jeszcze 10 ale więcej nie. Po prostu uważam że tylu ludzi tu gra i chwali serwa że powinno się uzbierać, a jeśli nie, cóż... Gdybym miał wydać więcej niż te 30 zeta to wyłożyłbym całość i otworzył własnego serwa, ale nie o to tu przecież chodzi. Wolę się dorzucić żeby ratować coś fajnego i mieć nadzieję że dla innych też jest to warte ratowania.
Byłoby dobrze gdyby jak najszybciej ruszyła możliwość kupna expa i slota bo na ludzką pomoc to bym bardzo nie liczył. Kokosów z tego nie będzie ale na utrzymanie serwa powinno wystarczyć. Poza tym wprowadzić ze 2-4 reklamy i puścić na serwie co jakiś czas tekst typu "Zależy Ci na istnieniu serwera - codziennie wejdź na forum i kliknij reklamę."

pLn^
pLn^

Piwa: 20/24
 #13  Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009 21:49   
Ja wyśle tylko pozbieram chajs od qmpli ktorzy graja na sk... ;) Ciekawe ile uda mi sie uzbierać :P

Adi3Runner
ZMI&DM RuL3$

Postawił 5 piw(a)
 #14  Wysłany: Pią 02 Paź, 2009 13:14   
ja byc moze przelje jaks kwote 10-15zl choc jestem nowy ale ten serw jest zaj...sty i musi sie utrzymac <killer>

Piwa: 54/320
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #15  Wysłany: Sob 03 Paź, 2009 16:05   
Ja bym mógł przesłać sms'em tylko na jaki numer i za jaką kwotę? ;>

Otrzymał 1278 piw(a)
 #16  Wysłany: Nie 04 Paź, 2009 00:16   
Na razie to się nadaje do kosza ! Będzie inny temat z dotacją na server gdzie gracz będzie mógł za pomocą sms'a przelewu wysłać jakąś kasę i pomóc naszej małej sieci ;]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi