Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: jumpluff

Zamknięty przez: Kaliii
Wto 04 Lis, 2014 22:53
Jumpluff
Autor
Wiadomość

#1  Wysłany: Sro 17 Wrz, 2014 12:22   Jumpluff
Mam problem z Jumpluffem. Po ewolucji z skiplooma nie mogę używać jego wcześniejszych skilli czyli sleep powder i morderczy splash :D Bindowałem różne komendy. +pokeskill, +pokeskill1, +pokeskill2, +pokeskill3 i za każdym razem wyskakuje "mega drain nie może być ustawiony ręcznie" tak jakby ten pokemon nie miał innych skilli.
Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/1
Ostrzeżeń:
 5/5/10
 #2  Wysłany: Sro 17 Wrz, 2014 14:24   
Mógł się prawdopodobnie zbugować lub przesadziłeś z bindami.Spróbuj skasować wszystkie bindy i zostawić tylko jeden bind na zwykłe +pokeskill .Jeśli włączy Ci się menu wybrania umiejętności po wciśnięciu binda to raczej wina stoi po Twojej stronie i kombinowania z tymi bindami :D w tą drugą opcje raczej wąąąątpie ale zawsze spróbować można lecz na 90% Ci się zbugował. Nie wiem jak to jest gdy zbuguje się pokemon ale sądze że jest raczej do wyrzucenia,no chyba że administracja jest w stanie Ci z tym pomóc więc czekaj na odpowiedź kogoś z ekipy ^^

#3  Wysłany: Sro 17 Wrz, 2014 14:53   
Już usunąłem wszystkie bindy i zostawiłem samo +pokeskill ale dalej tylko mega drain jest. Wspomniane menu nie wyskakuje. Ktoś na chacie na serwerze powiedział że to pewnie wina tego że w plikach pokemoda jest ustawione że wcześniejsze skille Jumpluffa się jakby kasują. Z tego co zrozumiałem jest to kwestia jednego znaku w notatniku, więc jakby admin to sprawdził, byłbym wdzięczny.

Piwa: 1/1
Ostrzeżeń:
 5/5/10
 #4  Wysłany: Sro 17 Wrz, 2014 14:55   
To tak jak napisałem,czekaj na pomoc od kogoś z administracji,z resztą sam bym się chętnie dowiedział czemu stało się tak a nie inaczej,może się kiedyś przyda ta wiedza :D

Piwo$z: Edytuj posty.

#5  Wysłany: Pią 19 Wrz, 2014 19:10   
No i jak zwykle administracja daje popis. 3 dzien mija i nic. :)

Tyski
DragonSlayer

Piwa: 15/15
Ostrzeżeń:
 2/5/10
 #6  Wysłany: Pią 19 Wrz, 2014 19:37   
Poczekaj niech dadzą ci swoje życie, zadania z serwa, i do tego wszystkie pliki, próbuj...

Cierpliwości to nie jest hop-siup, w szczególności że mają też własne życie i problemy... Będzie naprawione, poinformują.

#7  Wysłany: Sro 24 Wrz, 2014 20:00   
Jeszcze ktoś ma wątpliwości co do rzetelności pracy adminów? Minął tydzień i zero odzewu.

Piwa: 1/22
Ostrzeżeń:
 3/5/10
 #8  Wysłany: Sro 24 Wrz, 2014 20:22   
Jezu Ludzie tak jest najprawdopodobnie dlatego iż w pliku jest ustawione że ma tracić wcześniejsze skille po Ewoulowaniu i to może być przypadkowo ustawione więc to trzeba w pliku poprawić.

$@$
Szlachetny

Piwa: 25/66
 #9  Wysłany: Sro 24 Wrz, 2014 21:04   
Tak jest to prawdopodobnie błąd w plikach. Błąd i tak nie zostanie naprawiony przynajmniej do czasu najbliższego patch'a.

Tutaj ludzie też mają życie i muszą zarabiać na chleb. Trochę wyrozumiałości.

@Edit.

Tak prowadzą serwer dla Ciebie. Deedu nie czerpie korzyści tak jak napisane jest, że wszystkie środki są przekazywane na serwer. O ile się nie mylę to mogą już teraz stać nawet 3 lata i nie będzie problemu.

Zobacz mojego pokemona!
Ostatnio zmieniony przez $@$ Pią 26 Wrz, 2014 06:54, w całości zmieniany 1 raz  

#10  Wysłany: Czw 25 Wrz, 2014 14:34   
Ok, rozumiem, ale czy tak ciężko było odpisać? Zajęło to kilkadziesiąt sekund a musiałem czekać na to tydzień, więc czemu mam was okazać wyrozumiałość?
Jak nie macie czasu zerknąć na forum i odpisać raz na ruski rok, to lepiej od razu dajcie sobie spokój z prowadzeniem serwera.

Jak ktoś wyżej napisał jest to kwestia przestawienia jednej rzeczy w jednym pliku,
ale ja muszę czekać na cały patch który wejdzie pewnie za kilka ładnych tygodni.
Ostatnio zmieniony przez Sziqu Czw 25 Wrz, 2014 14:37, w całości zmieniany 4 razy  

Tyski
DragonSlayer

Piwa: 15/15
Ostrzeżeń:
 2/5/10
 #11  Wysłany: Czw 25 Wrz, 2014 16:50   
Tak musisz czekać, jakbyś nie zauważył na seriw e jest płacz o wiele innych skilli (choćby hydro), skill jumpluffa raczej nie jest mega priorytetem, są ważniejsze rzeczy. A jeśli chodzi o wyrozumiałość, to tak powinieneś okazać, prowadza dla ciebie serwer i to długo, i mimo że mają swoje życie, swoją pracę, rodzinę sprawy do załatwienia. Nie każdy ma tak fajnie że pójdzie do szkoły, wróci i siedzi na kompie bo nie ma przyjaciół...

Wydaje mi się że robi się tu lekki offtop, a sprawa została po części wyjaśniona... a jak będzie naprawione to dadzą znać...

@down "serwer świeci pustkami" tak właśnie widziałem, takie smutne że nikogo nie am a ja dostaje expa za pełny serwer :(
A oceniam cię po twoim zachowaniu, napisałeś, przeczytają graj na razie innym, a nie mówisz że muszą się zając twoim problemem bo tak.
Ostatnio zmieniony przez Tyski Czw 25 Wrz, 2014 19:30, w całości zmieniany 2 razy  

#12  Wysłany: Czw 25 Wrz, 2014 18:47   
Dla mnie prowadzą serwer? Z litości czy dobrodziejstwa? Czerpią z tego korzyść majątkową i gdyby nie gracze (nawet ci którzy nie płacą) to nie mieli by nic, a ja tylko chce żeby poprawili jedną malutką rzecz. Serwer już świeci pustkami przez większą część dnia, niech stosunek adminów do graczy będzie dalej taki sam to nikt nie będzie grał. Co do reszty postu to aż się uśmiechnąłem. Nic o mnie nie wiesz, a snujesz jakieś insynuacje że niby nie mam przyjaciół i cały czas siedzę na kompie. To świadczy tylko o Tobie. Co do offtopu to masz rację. Sam go zacząłeś :) .

Edit: No widzisz, to gratulacje. Ja jestem na serwie od jakichś dwóch tygodni i liczba graczy nigdy się nawet nie otarła o maxa. Przeważnie jest po 3-5 osoby na team, wieczorami 5-8. Uwzględniając, że jest to jedyny działający pokemod to sytuacja gdy na serwerze nie ma już miejsca powinna mieć miejsce częściej, a nie raz od święta.

Co do dalszej części twojej wypowiedzi, to nie chodzi mi tylko o mój przypadek, tylko o działanie całego forum i serwera i nie lubię gdy coś co może być zrobione od ręki, przeciąga się w nieskończoność, bo przecież są ważniejsze sprawy. Przy takim podejściu nic się nie poprawi.
Ostatnio zmieniony przez Sziqu Czw 25 Wrz, 2014 19:51, w całości zmieniany 1 raz  

Piwa: 8/13
 #13  Wysłany: Pią 26 Wrz, 2014 00:07   
Wtrące się i dodam iż populacja na serwerze w godzinach 8-14 (od pon. do pt.) jest 3 osoby max. od godziny 14 do godziny 18-19 ociera sie o max no i godziny wieczorne to już pustki (pon.-czw. , wiadomo piątek to wyjątek bo potem weekend) a co do twojej sprawy to zostałeś już po informowany co i jak także musisz czekać tylko na patch. Zrozum oni nie dadzą rady 24/7 siedzieć i poprawiać pojawiające się błędy ... zwykli admini po pierwsze tego nie potrafią a po 2 nie dostaną nigdy dojscia do takich rzeczy ... ludzie bądźmy poważni obsługa to też ludzie i mają własne życie szkoła praca studia te sprawy ! . Z tego co kojarzę to cokolwiek może pomóc deed^^^ , Maryska albo Avalanche.

Kaliii
Chosen One

Piwa: 2/6
 #14  Wysłany: Pią 03 Paź, 2014 19:25   
Sziqu, jakoś odnoszę wrażenie, że masz duże mniemanie o sobie lub nie opanowałeś czytania ze zrozumieniem(przydatna umiejętność swoją drogą).Tyski, w swoim poście nie napisał, że część:
Tyski napisał/a:
Nie każdy ma tak fajnie że pójdzie do szkoły, wróci i siedzi na kompie bo nie ma przyjaciół...
odnosi się akurat do Ciebie, więc dlaczego utożsamiasz się z nią? Co do części:
Tyski napisał/a:
prowadza dla ciebie serwer
Sziqu napisał/a:
Dla mnie prowadzą serwer? Z litości czy dobrodziejstwa? Czerpią z tego korzyść majątkową i gdyby nie gracze (nawet ci którzy nie płacą) to nie mieli by nic
to serwer prowadzony jest dla graczy czyli m.in. dla Ciebie. I jak napisał $@$, ^^^Deed nie czerpie żadnych korzyści z serwera(Tutaj to wyjaśnił.)
Sziqu napisał/a:
nie lubię gdy coś co może być zrobione od ręki, przeciąga się w nieskończoność
ojej, tak bardzo wszystkim przykro z tego powodu, ale administracja nie będzie robić pojedynczego update'u dla tego że coś komuś się nie podoba. Inaczej co chwila musieliby wyłączać serwer, aby coś poprawić dla kogoś. Lepiej jest pozbyć się wszystkich błędów i problemów za jednym zamachem, niż co jakiś czas wyłączać serwer na kilka chwil, żeby poprawić jedną rzecz, nie sądzisz?

A co do samego tematu dostałeś odpowiedź, aby czekać na patch'a, który wszystko(większość) poprawi. Jeśli o mnie chodzi to wszystko zostało wyjaśnione i nie ma po co robić więcej offtop'u. Chyba można już zamknąć.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi