Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: alchemist , fullmetal

Fullmetal Alchemist
Autor
Wiadomość

Piwa: 329/80
 #1  Wysłany: Czw 26 Kwi, 2012 14:58   Fullmetal Alchemist

Anime opowiada o równoległym świecie, w którym zamiast techniki rozwinięto alchemię. Żyje tam dwójka braci, Edward oraz Alphonse Elric ( w skrócie Ed i Al ;] ) których ojcem jest jeden z lepszych alchemików w całym państwie.
Chłopaki rosną, a ich tatuś wyjeżdża i perfidnie ich zostawia. Chłopcy zaczynają uczyć się alchemii i są w tym całkiem nieźli jak na takie bobki. Ich mama, Trisha, po kilku latach zapada na tajemnicza chorobę i umiera. Chłopcy zdesperowani i samotni postawiają złamać odwieczna zasadę Alchemii i wskrzesić swoją matkę.
Niestety okazuje się to katastrofalnym błędem, a nasze chłopaki muszą ponieść konsekwencje – Al traci ciało, a Ed prawą rękę i lewą nogę w zamian za duszę brata (lekko zagmatwane). Po tych wydarzeniach Piniako - bliska przyjaciółka rodziny – pomaga naszym bohaterom, a Ed decyduje, że chcę automail'a (mechaniczne kończyny). Gdy wszystko wraca do „normy” chłopaki wyruszają w pełną niebezpieczeństw i tajemnic wyprawę w poszukiwaniu kamienia filozoficznego w celu odzyskania ciał... a reszty dowiecie się w anime !! !

WIDEORECENZJA

Link do Odcinków:
http://www.anime-shinden....ood-online.html

Sam dziś obejrzałem 3 odcinki i oczywiście na tym nie poprzestaję.
Moja opinia: Świetna fabuła, bardzo szybko rozwijająca się akcja, brak filerów(co mnie cieszy), świetnie dopasowana muzyka oraz charaktery bohaterów. Polecam

Polub nas na facebook.com i dowiaduj się o najnowszych ofertach, promocjach, konkursach.
Bądź na na bieżąco.

URLOP BEZTERMINOWY.
 Autor postu otrzymał 1 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
*.:Speedman:.

Odpowiedz do tematu