Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: qurwa

Qurwa
Autor
Wiadomość

Piwa: 26/22
 #1  Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 20:16   Qurwa
Kiedy się człowiek potknie albo skaleczy woła "O ku*wa".
to cudowne lapidarne słowo wyraża jakże wiele uczuć począwszy od zafascynowania, rozczarowania, poprzez zdziwienie, fascynacje, a na radości i satysfakcji kończąc. Przeciętny polak w rozmowie z przyjacielem opowiada np.,
-idę sobie stary przez ulice patrze a tam taka dupa "o ku*wa".
Ku*wa może również występować w charakterze interpunktora, czyli zwykłego przecinka.
-Przychodzi, ku*wa do niego, patrzy ku*wa, a tam jego żona no i sie ku*wa wku**iłem no nie?
Czasem ku*wa zastępuje tytuł naukowy lub służbowy, gdy nie wiem jak się zwrócić do osoby płuci żeńskiej.
-Choć tu ku*wo jedna.
Czy jako przerwy na zastanowienie
-Czy ja ku*wa lubię poziomki?
Wyobraźmy sobie jak ubogi byłby słownik przeciętnego polaka bez prostej kurwy.
Idziemy sobie przez ulice, potykamy się nagle i mówimy sami do siebie:
-Bardzo mnie irytują nierówności chodnika, które z nienacka narażają mnie na upadek, nasuwa mi to złe myśli o władzach gminy.
Wszystkie te i o wiele bogatsze treści i emocje wyraża proste "O KU*WA", które wyczerpuje sprawę. Gdyby polakom zakazać ku*wy, niektórzy z nich przestali by w ogóle mówić, gdyż nie umieli by inaczej wyrazić swoich uczuć. Wtedy cała polska zaczęła porozumiewać się na migi i gesty i doprowadziło by to do nerwicy, a wszystko przez jedno małe kurwa.
Spójrzmy na rodowód tego słowa. Ku*wa pochodzi z łaciny od curwa czyli krzywa. Pierwotnie w języku polskim kurwa oznacza kobietę lekkich obyczajów, czyli dzi*kę. Dziś także do tego używamy tego słowa ale mnogość innych znaczeń przykrywa całkowicie to jedno. Można z powodzeniem stwierdzić że KU*WA JEST NAJCZĘŚCIEJ UŻYWANYM PRZEZ POLAKÓW SŁOWEM.
Dziwi jednak jedno dlaczego słowo to nie jest używane publiczne, nie liczyć filmów typu psy, gdzie aktorzy prześcigają się w rzucaniu ku*wami. Nie słyszymy aby politycy czy dziennikarze wplatali w zdania zgrabne kurwy. Pomyślmy o ile piękniej wyglądała by pogoda wygłoszona tak:
Na zachodzie zachmurzenie będzie ku*wa umiarkowane, wiatr raczej ku*wa silny, temperatura maksymalna około 2stopni C, a więc ku*ewsko zimno, ogólnie to ku*wa jesień idzie
Dziękuję

Mnie to rozje****

Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 301/23
 #2  Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 20:36   
Lepiej to brzmi niż się czyta ;]

http://karol1991.wrzuta.p...wyklad_o_kurwie

"Bardzo mnie irytują nierówności chodnika, które z nienacka narażają mnie na upadek, nasuwa mi to złe myśli o władzach gminy. " Rlz ! ;]
Ostatnio zmieniony przez .buskoffy Nie 14 Mar, 2010 20:37, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Marta
foka_hoka

Piwa: 29/20
 #3  Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 21:29   
Chciałam powiedzieć, że mam lat 22- a czytałam i słyszałam to w necie w wieku lat 15. Więc chyba nie jest to najświeższe.

pLn^
pLn^

Piwa: 20/24
 #4  Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 00:00   
Najświeższe to to nie jest ale ktoś może tego nie słyszał..... W końcu HydePark

Odpowiedz do tematu