Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: by , regulamin , zaschnietystolec

Regulamin by ZaschnietyStolec
Autor
Wiadomość

#1  Wysłany: Czw 01 Wrz, 2016 15:43   Regulamin by ZaschnietyStolec
Witam.Myśle, że przyda się odświeżony regulamin na serwer.
Oto moja propozycja :

Regulamin Ogólny :
/b]

1. Typ gry FFa , jednak staramy się wykonywać cele mapy. ( na mapach typu de_ TT ma plantować bombę , a CT ma do tego nie dopuścić , na mapach typu cs_ CT ma ratować hosty , a TT ma do tego nie dopuścić ) .
2. Wchodzenie na tekstury, podsadzanie i pomoc w wejściu na nie.Jest karane BANEM .
3. Zabrania się wykorzystywania bugów mapy .
4. Na serwerze przestrzegamy kultury osobistej , nie obrażamy graczy , adminów .
5. Nie wolno mieć ustawionych 16 bitów, gramy tylko i wyłącznie na 32 bitach i grafice OpenGL .
6. Wszelkie sprawy kierowane do Adminów pisz na "say_team@" (np. u@ Stolec ma wh ) .
7. Zakaz używania cheatów, skryptów oraz innych wspomagaczy .
8. Nadużywanie mikrofonu będzie karane gagami, czyli wykluczeniem graczy z rozmowy głosowej i pisemnej .
9. Mikrofon mogą używać osoby powyżej 16 roku życia lub po mutacji .
10. Nadużywanie mikrofonu / piszczenie / krzyczenie / puszczanie muzyki = Upomnienie później Ban na 5-30 minut .
11. Muzykę na serwerze puszczamy TYLKO jeśli administratorzy się na to zgodzą i nie przeszkadza to innym graczom znajdującym się na serwerze .
12. Na serwerze nie wolno reklamować innych sieci serwerów, stron www, serwerów, gier itp. Reklamowanie naszej serwerowni jest dozwolone .
13. Omijanie banów, szczególnie tyczy się neostrady, lub ucieczki etc. są karane banem na zawsze .
14. Zakaz wchodzenia na serwer na aktywnym banie .
15. Zakaz posiadania obraźliwego lub wulgarnego nicku .
16. Zakaz podszywania się pod Gracza lub Admina.
17. Zakaz utrudniania gry innym.
18. Zakaz używania nicków :
- zawierające wulgaryzmy
- obrażających innych graczy lub adminów,
- standardowych takich jak : unnamend,player.
19. Wszelkie info z komunikatorów typu TS,Skype itd. jest zabronione.
20. Gracz wykonuje polecenia Admina .

[b]
Regulamin Pokemoda :

1. Zakaz stawiania pokeskilli obszarowych np. Thundershock (Electivire, Ampharos), Ember, Jigglypuff oraz innych obszarówek na respie/przy respie - przed upływem 10 sekund po rozpoczęciu rundy.
2. Zakaz "skanowania" "+pokeskill'em" .
3. Niedozwolone jest używanie ofensywnych, pozostających skilli pokemonów na podłożonej bombie lub hostach .
4. Zabrania się podkładania bomby w texturach,ziemi i innych miejscach ogólnie nie dostępnych dla graczy .
5. Gracze umawiając się na zbieranie pokemonów mogą to robić , jeżeli ktoś nie chce to wykonuje cele mapy i zabija innych (gra normalnie) .
6. Zakaz proszenia Admina o darmowy exp .
7. Zakaz proszenia Admina o Pokemona .
8. Gracze umawiając się na expienie mogą to robić , jeżeli ktoś nie chce to wykonuje cele mapy i zabijja innych (gra normalnie) .
9. Zakaz grania na małych mapach pokemonami typu : Duch (np. Gastly), Poison (np. Koffing).
10. Zakaz zmieniania pokemonów w tej samej rundzie.
11. Wszelkie oszustwa karane są banem.
12. Zakaz bicia z txt ( Digglet ).
13. Zakaz wykorzystywania błędów moda.
14. Zakaz kupywania i używania noktowizora na duchu.
15. Zakaz spamowania HE i innymi granatami.

Oczywiście nie musicie się zgadzać ze wszystkimi punktami regulaminu.Zapraszam do dyskusji pod temate. Pozdrawiam ZaschnietyStolec
Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 6/14
 #2  Wysłany: Czw 01 Wrz, 2016 18:16   
Nie chce mi się tego całego czytać, ale jak dla mnie regulamin nie potrzebuje żadnych zmian, wątpie aby Twoja propozycja wypaliła.

Piwa: 47/5
 #3  Wysłany: Czw 01 Wrz, 2016 18:36   
A ja wręcz przeciwnie, bardzo mi się podoba pomysł. Nie z wszystkimi punktami się zgadzam ale uważam że można z tego regulaminu wykorzystać dużo. W prawdzie regulamin ogolny jest dośc dobrze opisany w obecnym regulaminie sieci to, z regulaminem pokemoda się zgadzam. Powinien być dużo szerzej opisany. Byłoby miło jakby ktoś z wyrzej postawionych, z kolorowymi nickami zainspirował się tym tematem, bądź wykorzystał go do stworzenia nowego regulaminu poke.

Piwa: 2/2
 #4  Wysłany: Czw 01 Wrz, 2016 19:28   
Regulaminy to zwykle "kopiuj, wklej" po pierwsze masz na poczatku rundy CD wiec pierwszy punkt do kosza, takze nawet nie przeczytałeś tego co wklejasz. Po drugie zmiana pokemona w trakcie rundy również naklada CD. Ogólnie nie lubię takich rzeczy jak kopiowanie cudzych wypocin. Na nie

Kaliii
Chosen One

Piwa: 2/6
 #5  Wysłany: Czw 01 Wrz, 2016 20:22   
Co do regulaminu ogólnego to się nie będę wypowiadał, bo większość z tego i tak już jest. Powiem tylko na temat pierwszego punktu, że całkowicie na nie. Bez wykonywania celów mapy gra strasznie się dłuży co frustruje martwych graczy i dużo osób wtedy wychodzi. Według mnie cele mapy powinny pozostać obowiązkowe.

Co do regulaminu Poke:
1 - Był podobny punkt. Został usunięty z regulaminu. ×
2 - Jak dla mnie bez sensu, nie rozumiem jego idei. Po co zakaz skanowania skillem? ×
3 - Tutaj sam nie wiem. Z jednej strony po to są te skille, żeby je wykorzystywać, dawać jednym przewagę nad innymi i odwrotnie. Bronienie za ich pomocą bomby wydaje się sensowne. Z drugiej strony niektóre skille pokemonów(np. Paras) w większej ilości mogą sprawić, że rozbrojenie bomby czy zabranie zakładników może być niemożliwe.
4 - Jest już podobny punkt, zabrania podkładania bomby na wysokich skrzynkach(ogólnie rzecz biorąc trudno dostępne miejsca). Można co najwyżej przeredagować. ×
5 - O ile do samego pozwalania zbierania pokemonów nic nie mam o tyle nie powinno się tego przekładać ponad cele mapy. W gruncie rzeczy ok.
6 & 7 - Po prostu zwykłe spamowanie. Można by nieco inaczej ująć i dodać.
8 - W regulaminie jest dokładne przeciwieństwo tego. Zabrania się expienia. ×
9 - Według mnie niepotrzebne. ×
10 - Kolejny bezsensowny punkt. ×
11 - Domyślam się iż chodzi m.in. o handel pokemonami za PD. Niby ok, ale jeśli ktoś straci np. 1000PD to bardziej będzie się ubiegał o zwrot straconego PD niż bana dla oszusta. Taki rodzaj kary lub/i rekompensaty moim zdaniem byłyby złym pomysłem, ponieważ zaczęłyby się oszustwa w stylu "Zostałem okradziony przez XYZ, oddaj mi moje PD, a jego zbanuj.", a z kolei sam ban nie oddałby komuś jego straconej waluty. Sprawdzanie takich rzeczy przez HM lub Administratora byłoby bardzo czasochłonne i moim zdaniem przysporzyłoby bardzo dużo niepotrzebnej roboty. ×
12 - Mimo iż jest to już karane to nie ma tego w regulaminie. Można dodać.
13 - Jest już taki punkt. ×
14 - W grze jest podpowiedź będąca całkowitym przeciwieństwem tego punktu(Możesz wykorzystać noktowizor grając pokemonem-duchem). Jestem przeciwny, noktowizor jest niewielką lecz przydatną pomocą do gry duchem. ×
15 - Tutaj znowu jestem neutralny. Z jednej strony bywa to uporczywa i utrudnia rozgrywkę na niektórych mapach(np. cs_wiocha), a z drugiej strony spam HE niekiedy jest jedynym wyjściem, żeby zabić niektóre kampiące osoby. Z resztą, z tego co pamiętam to chyba jest pokemon, którego skill dodaje HE.

Tyski
DragonSlayer

Piwa: 15/15
Ostrzeżeń:
 2/5/10
 #6  Wysłany: Pią 02 Wrz, 2016 09:30   
Ktoś tu chyba nie zna regulaminu i po prostu wymyślił coś /skopiował nie zastanawiając się czy coś już jest czy nie ma.

Większość z tych punktów jest, reszta jest zbędna.

Proszenie admina o expa/pokemona? A niech proszą, choćbym chciał (a nie chce) i tak nie dam bo nie mogę ;)

Nie no serio ktoś tu chyba serio nie zna ani pokemoda ani regulaminu.
Jak dla mnie nie ma potrzeby zmieniać regulaminu, bo wyjdzie i tak na to samo. :v

#7  Wysłany: Pią 02 Wrz, 2016 22:39   
acha 2/10 nie polecam jestem na nie i takie tam inne nie fajne nie spodobało mi się fajne jest teraz i takie tam głupoty hejtowanie itd.

Piwa: 167/29
 #8  Wysłany: Nie 04 Wrz, 2016 13:02   
Trochę mojej wrodzonej skromności tutaj się przyda. W skrócie obecny regulamin pokemoda poprawialem ja wiec jest zajebisty. A tak na poważnie to miło, że ktoś się tym zainteresował ale obecny regulamin zmieniony aż w takim stopniu nigdy nie będzie. Jestem przeciwnikiem sztucznie narzuconych zakazów w formie regulaminu, a tym samym ograniczaniu kreatywności graczy dlatego właśnie uważam, że serwer jest od tego żeby się swobodnie n nim bawić, a nie rozmyślać o regulaminie.

Odpowiedz do tematu