Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: by , mefisto , poradnik , scooby

PoraDnik MefisTo bY Scooby
Autor
Wiadomość
ScoobyDoobyDoo
Daj Scoobychrupke

Piwa: 10/15
Ostrzeżeń:
 9/5/10
 #1  Wysłany: Sob 06 Paź, 2012 22:08   PoraDnik MefisTo bY Scooby
Witam, to mój 1 poradnik, więc nie bądźcie zbyt surowi. Gram mefisto już ponad rok przyszła pora na poradnik. No to zaczynamy!

Mefisto:
-135hp
-20% szans na kradzież 100$
-Na wyciągniętym nożu jest praktycznie nie widzialny
-Po zabiciu przeciwnika odnawia się mu ammo i 200armoru
-10 szans na odrodzenie się po śmierci
-Meteor (aby użyć zbinduj klawisz bind "klawisz" "diabloskill" np. bind "c" "diabloskill")

Mefisto to klasa której najlepszym atutem jest meteor, używamy go wtedy kiedy w danym miejscu jest duża grupka ludzi, gdy ktoś podkłada/rozbraja c4, lub gdy bijemy się z kimś lepszym i wiesz, że nie wygrasz. Meteor zabiera 200hp + ogień, który wytwarza ok. 200hp, ja miałem swój styl grania Nóż + łuk, ale teraz go widać z łukiem więc moja rada jest nie granie łukiem i ZAWSZE na początku rundy, jeśli wiesz, że zdążysz blisko respu przeciwnika dajmy na to de_westwood_big to nie kupujesz nic tylko od razu biegniesz w stronę respu wroga i rzucasz meteor do skrzyni, gdyż patrzcie na to : http://www65.zippyshare.com/v/61408444/file.html Gdy jesteśmy na westwoodzie (Ct idziecie na domek [ten domek nad bs'em] i rzucacie na skrzynie tt) gdy jesteście zaś tt (wchodzicie na ten domek obok ct najbliższy i rzucacie). Tyle o meteorze, przejdźmy do noża.

Nóż: Jest on bardzo przydatny gdy bronimy bs'u nie ważne w jakim teamie jesteśmy, kampimy z nożem w jakimś ciemniejszym miejscu ewentualnie w takim gdzie rzadko zaglądają i gdy podkłada/rozbraja po prostu rzucamy, jest też on przydatny w uciekaniu, wiecie, że wam się nie uda to nóż i bunnyhop (przejdziemy do niego za chwile), na nożu jesteśmy prawie w ogóle nie widzialni i warto to jakoś wykorzystać więc najlepiej po daniu statystyk to damy w niewidke. Przejdźmy do bunnyhopu

Bunnyhop: Bardzo przydatne gdy musimy szybko dostać się w jakiejś miejsce typu bs, resp czy coś takiego, bardzo przydatne gdy uciekamy, nóż + bunnyhop i nas nie złapią, Bunnyhop'a robi się tak : trzymamy spacje i jeździmy myszką dajmy na to w prawo: Trzymamy spacje, myszką kierujemy w prawo i trzymamy D, gdy w lewo to myszką w lewo i trzymamy A, nie trzymamy wtedy W absolutnie! Gdy umiemy to jesteśmy prawie nie pokonani.

10% szans na odrodzenie się na respie wroga (kret): bardzo przydatne, jeśli mamy broń oraz item typu dragon wings, meekstone wtedy szybko idziemy w jak największa grupkę ludzi i detonujemy.

Odnawianie się ammo i armoru: Przydaje się, kiedy mamy krowe (machine gun'a) lub gdy mamy item który nas leczy za każdy trafiony w przeciwnika pocisk, np. nekromanta ring, laska horadrimów. Dobre jest to też gdy bijemy się na większa grupkę ludzi i wiemy, że mamy szanse to strzelamy jak najwięcej w jednego by go zabić i jechać bez przeładowania w kogoś innego.

Rozdanie statystyk: 135 hp na start mamy, więc pierwi co dajemy to 100siły, 100zręczności (Prosze bez komentarzy "do 60 bo potem się nie opłaca" pisze do 100 to do 100!) Następnie 100zwinki, i właśnie to: Niewidke, z 100nie widki jesteśmy prawie w ogóle nie widzialni co jest bardzo przydatne, później kasa i jak chcecie, ale jak wbijecie 101lvl to do 130 dojdziecie bardzo szybko więc obojętne czy dacie inteligencje czy nie dacie, ja osobiście dałem.

Ostatni dział nie tak ważny ale też przydatny,a mianowicie kradzież kasy w opisie pisze: 150$ możemy ukraść, ale gdy bijecie kogoś to zwykle da wam kilka tysięcy, mi się dość często zdarza, że ukradne 16000 i mam na itemy/exp. Na wyższym lvlu jak chcecie się pobawić to kupujcie itemy, a jak chcecie wbić lvl jak najszybciej to kupujcie exp.

Opłacalne itemy: Dragon wingsy/ arch angel wings tamte słabsze nie przydadzą się, Nieunikniona śmierć/critical fire tego typu itemy, wszelkie itemy z większym dmg, i z większymi redukowanymi obrażeniami, Pro shadow ring oczywiście też dobry, itemki rodzaju Extreme Bag, extra stats'y, itemy typu nekromanta ring/ laska horadrimów, techies scepter- 3miny 50dmg +int z 100int 150dmg jedna, przydatne gdy pilnujemy c4, oraz 1/x z HE przykład: http://www29.zippyshare.com/v/30105453/file.html Oraz http://www29.zippyshare.com/v/45193034/file.html

Mocne/słabe strony: Mocną stroną mefista jest oczywiście nóż i meteor, kampimy dajmy na to na bs'ie to wyciągamy nóż i czekamy na wroga, meteor używamy tylko wtedy, gdy mamy pewność, że nie damy rady z broni, tak to próbujcie z broni bo będzie ciszej i się nie zleci więcej wrogów. Słaba strona mefista jest taka, że nie mamy natychmiastowego diabloskilla i taki paladyn który ma od razu 150dmg w piorunie i 25% szans na odbicie pocisku jest troche trudny do zabicia.

Dobre bronie: M4a1, aka 47, smg, machine gun (krowa)

Mam nadzieję, że się wam spodobało i chętniej będziecie grać tą klasa ^^ jakieś uwagi czy ktyka:coś do poradniku to na pw proszę pisać, jeśli się spodobało postaw piwwwwko! Miłej gry.
Ostatnio zmieniony przez ScoobyDoobyDoo Nie 07 Paź, 2012 11:22, w całości zmieniany 2 razy  
 Autor postu otrzymał 6 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 6 piw(a):
`LaGGeR., Shuriken ;D, nafing, Wodaaa, dextroyer, Ansis
`LaGGeR.
*[M]aLinA*

Piwa: 26/29
Ostrzeżeń:
 10/5/10
 #2  Wysłany: Sob 06 Paź, 2012 22:18   
Troche skromnie ale przydatnie ^_^

Piwa: 43/44
 #3  Wysłany: Nie 07 Paź, 2012 08:20   
Drogi scooby ^^ To nie jest poradnik :) to jest bardziej szczegółowo opisana klasa :)
Do poradnika brakuje mu :
-Screenów
-wszystkich taktyk
-mocnych /słabych stron tych taktyk
-Używanie poszczególnych atutów w różnych sytuacjach
-Dobre przedmioty oraz ich zastosowanie .
Jeśli To wszystko umieścisz i sie napracujesz to zasłużysz na moje piwko ^^

Shuriken ;D
Zajarasz szluga???%)

Postawił 6 piw(a)
 #4  Wysłany: Nie 07 Paź, 2012 09:30   
No racja niestety trochę skromny ale masz piwo jako zachętę do dalszej pracy:p poza tym nie wyrażam zgody na umieszczanie mojego nicku na zdjęciach jako przykłady zabójstw:D nie no żartuje:p ogólnie poradnik fajny tylko niestety trochę krótki:P popracuj jeszcze trochę to może skorzystam z twoich pomysłów;P

ScoobyDoobyDoo
Daj Scoobychrupke

Ostrzeżeń:
 9/5/10
 #5  Wysłany: Nie 07 Paź, 2012 11:13   
Darek atuty są rozpisane dokładnie tak samo jak i przedmioty jedyne co nie zrobiłem to to co mówisz mocnych/słabych stron i screeny są jako takie ale pokazują co można zrobić umiejąc to co rozpisałem.

Darklin18,
Chodzi mi o rozpisanie taktyk Ja na dzień dobry mogę Ci powiedzieć parę:
Mefisto ninja-
Dajemy all w niewidzialność i kupujemy dragon wingi I jesteśmy mobilnymi ninja z Meteorytami i spluwą

Mefisto sniper -
Wszystko w niewidzialność , kasę potem w zwinkę
Na respie kupujemy AWP kampimy na nożu idziemy sie gdzieś schować czekamy na odpowiednia chwile i zza pleców wroga strzelamy banie :)

Trudno coś takiego wymyśleć ? raczej nie a taktyka jak by nie była to jest :)

Edit for Darklin: Może i dobry pomysł ale nie potrzebny aż tak :D Dzięki dariusz :P

Darklin18,
Na Twoim miejscu nie czułbym spełniania jako autor tematu ;] Ale to Ja ;) Skoro Ci wystarcza to spoko ;p Napisałem tylko czego brakuje moim zdaniem i za co postawiłbym piwko ;)

Edit II: Nie czuję się tak innym razem zrobię ciekawszy poradnik, dzięki za info shuriken i darek, następny poradnik jaki zrobię to pewnie nekromanta :D mam już ciekawy pomysł :P

Edit III: jak na moje możliwości? czyli, że słaby jestem? :D Ja pewnie wygram ale skończę z banem xD.

Edit IV: Route^ kozaczku na /klasy Mefisto piszę 10% jakbyś nie wiedział :)

dextroyer
I'll be back

Piwa: 4/35
 #6  Wysłany: Sro 10 Paź, 2012 13:01   
haha nie ma to jak kłótnia admina z e scoobim ciekawe kto wygra :D a co do poradnika troszeczkę mało ale bardzo dobrze jak na twoje możliwości :)

Darklin18,
To nie kłótnia ;)

SZKOP
Nie ma co SZKOPI

Piwa: 2/4
Ostrzeżeń:
 2/5/10
 #7  Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 17:55   
Nie gram mefisto, ale z tego co tu przeczytałem to poradnik jest Ok :)

Piwa: 167/29
 #8  Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 18:11   
Tylko ja mam wrażenie, że składnia tak kuleje, że praktycznie nie idzie tego czytać?

Jako opis klasy pomijając to co wyżej wymieniłem, może być.
Do poradnika jednak brakuje mi taktyk i zachowań w poszczególnych sytuacjach.

Piwa: 200/21
 #9  Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 18:47   
Poradnik nieczytelny, źle się go czyta.
I co do kreta to nie jest 10% tylko 1/7 szans na zostanie kretem.

rzepsky
sKserV.pl

Piwa: 32/26
 #10  Wysłany: Wto 13 Lis, 2012 21:05   
wcześniej nie czytałem. Ale jak teraz gram mefem znalazłem błędy w tym poradniku bez większych trudności. słaby poradnik :( błedy wymienione przez up^^ nie będę powtarzał
Ostatnio zmieniony przez rzepsky Wto 13 Lis, 2012 21:07, w całości zmieniany 1 raz  

ScoobyDoobyDoo
Daj Scoobychrupke

Ostrzeżeń:
 9/5/10
 #11  Wysłany: Wto 13 Lis, 2012 21:20   
Koleś to mój 1 poradnik i Route^ nie wiem jak trzeba napisać, żeby twoje wielmożne oczka mogły czytać

Piwa: 200/21
 #12  Wysłany: Sro 14 Lis, 2012 07:22   
Masz tyle poradników tu napisanych. Wzoruj się na nich, a nie piszesz coś i zaraz to opisujesz. To tak jak powiedział Darklin to nie jest poradnik.
Poradnik powinien być czytelny. Mam Ci jeszcze podać linki do czytelnych poradników czy sam sobie znajdziesz ?

Odpowiedz do tematu