Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cziterem , jak , poradnik , poradzic , sobie

Przesunięty przez: Route^
Sob 18 Maj, 2013 13:15
Poradnik - Jak poradzić sobie z cziterem?
Autor
Wiadomość

Piwa: 8/3
Ostrzeżeń:
 10/5/10
 #1  Wysłany: Sob 18 Maj, 2013 09:14   Poradnik - Jak poradzić sobie z cziterem?
Witam
W tym poradniku pokażę Wam, graczom naszego PokeModa jak efektywnie poradzić sobie z cziterem. Działa to również oczywiście na wszystkich innych serwerach. So here we go.
Są, przynajmniej znane mi, dwa sposoby na efektywne pozbycie się czitera z serwera.
Pierwszy sposób - doniesienie na czitera na forum
Prawdopodobnie każdemu znany sposób, bardzo prosty, przyjemny, mało czasochłonny a i tak bardzo mało ludzi go wykonuje.

1. Wejście na specta

Aby dobrze nagrać czitera trzeba wejść na speca. Można to zrobić klikając M -> 6 lub M -> kliknięcie na spectator, zaznaczone niżej.

2. Otworzenie konsoli i sprawdzenie IP

Admin musi jakoś zbanować czitera. Do tego potrzebuje IP. Aby je uzyskać należy otworzyć konsolę klawiszem ` (znajduje się nad tabem, na lewo od jedynki, w moim wypadku na prawo od klawisza G3, klawiatura Logitech G15) i wpisać komendę amx_ip.

3. Znajdowanie czitera

Musimy znaleźć nick czitera, po którym będzie IP. Zaznaczyłem tutaj przykład - Sledzikson. Kiedy już znajdziemy danego osobnika można zrobić screen klikając F12 (lub jakkolwiek jest to zbindowane na steamie), przepisać IP lub skopiować zaznaczając IP -> kliknięcie PPM (prawy przycisk myszy) -> Copy. Osobiście robię screena i przepisuję.

4. Nakręcanie demka

Ale veimik, jak nakręcić demko?! Już mówię. Po znalezieniu IP możemy zacząć nagrywać demko. Robimy to wpisując komendę record, na przykład record sledzikson. Musimy mieć widok cały czas na czitera.
Jeśli cziter umrze NIE MOŻNA przerywać demka. Należy poczekać do końca rundy i dalej go nagrywać. To przeszkadza, przynajmniej mi, kiedy jest kilka demek.

5. Kończenie demka

Trzeba to zrobić, inaczej demko się nie zapisze. Wpisujemy w konsoli po prostu komendę stop.

6. Przygotowywanie demka do wrzucenia

1) Demko już nagrane, IP mamy. Teraz wystarczy znaleźć demko i wrzucić na forum. Ścieżka do folderu gdzie znajduje się demko (steam):
<dysk>:\Program Files\Steam\steamapps\common\Half-Life\cstrike
na przykład:
D:\Program Files\Steam\steamapps\common\Half-Life\cstrike

2) Aby przyspieszyć wrzucenie demka można je spakować do archwium, jeśli mamy program 7zip lub Winrar. Osobiście nie posiadam 7zipa, więc pokażę z starym, dobrym winrarem. Klikamy PPM (prawy przycisk myszy) na nasze demko, znajdujemy opcję "dodaj do archwium..." lub "dodaj do <nazwa demka>.rar". Czekamy aż się zrobi i przechodzimy do następnego punktu.

7. Wrzucanie demka

Aby wrzucić demko należy wejść na zippyshare.com, kliknąć "Browse", znaleźć nasze demko. Po znalezieniu demka trzeba kliknąć przycisk "Start Upload". Czas wrzucania zależy od prędkości wysyłania waszego internetu. Kiedy pasek się już do końca załaduje należy skopiować link, który wygląda mniej więcej tak:
http://www45.zippyshare.com/v/93912057/file.html i go gdzieś zapisać.

8. Zgłoszenie na forum

Aby zgłosić czitera na forum należy dostosować się do wzoru i napisać temat w odpowiednim dziale.
Odpowiedni dział: http://skserv.pl/pokemod-...b332dcc4c003bcb
Wzór: http://skserv.pl/wzor-na-bana-i-unbana-vt1433.htm

Nick: Tutaj wpiujemy nick czitera.
IP: Tutaj wpisujemy IP czitera. Można dorzucić zdjęcie IP. Wrzucić je można na zippyshare.com, imgur.com, imageshack.com lub jakiekolwiek inny hosting do zdjęć.
Czas/Data: Wpisujemy mniej więcej dokładną godzinę i datę kiedy cziter był na serwie.
Dowód (demko albo screeny): Wklejamy nick do demka.
Twoja wypowiedz: Można opisać demko, w którym momencie widać czita itp.

Drugi sposób

Drugi sposób powinien zostać wykonany zaraz po tym, jak zgłosimy czitera na forum. Można również to zrobić bez tego, ale zgłaszając go szybciej przybędzie admin i go zbanuje.
Otóz drugi sposób jest dla niektórych oczywisty, dla niektórych mniej. Chodzi o sposób grania, używanie konkretnych pokemonów.
Ten sposób działa na Poke, nie wiem czy działa na innych modach!
Pierwszą rzeczą jaką musimy mieć to pokemon ze skillem Agility, dzięki któremu mamy dużą prędkość. Jeśli nie mamy takiego pokemona - trzeba kupować energię/małe rowery, aczkolwiek trzeba ich kupić około 3-4 na raz. Nie wiem ile szybkości dodaje energia, więc nie napiszę nic o niej.
"Ale veimik, po co nam prędkość?!"
Już wam tłumaczę. Otóż duża część aimbotów ma pewne opóźnienie czy jakkolwiek można to nazwać. Ale o co chodzi w tym opóźnieniu? O to, że jeśli mamy dużo prędkości będzie możliwość, że unikniemy aima, tj. cziter w nas nie trafi. Problem jest taki, że podczas ciągłego biegania jest trudna trafiać. I tutaj przyda się taktyka slalomu, tj. biegniemu slalomem, bardzo długim i dużym, w stronę czitera. Można łato go rozpoznać, bo wątpię, żeby zmieniał skina co rundę. Jakkolwiek, jeśli go nie rozpoznajecie to trzeba to robić ze wszystkimi graczami jakimi spotkacie na polu walki. Najważniejsza rzecz to nie zatrzymywać się.
Można również kupić potiony. Według mnie najeefektyniwjesze są super potiony. Kosztują 2000$ za jednego, a leczą jak chore. Nawet, jeśli cziter was trafi - i tak się wyleczycie, nawet z 3 strzałow w głowę. Przed potami zawsze należy kupić prędkość!
A więc mamy dużą prędkość i potiony. Co jeszcze?
Kevlar i hełm. Powinniśmy je kupić przed potionami. Dlaczego? Ponieważ, jeśli cziter trafi nas w głowę będziemy mieli praktycznie 0 szans aby zaregować, bo ekran poleci nam we wszystkie strony i zaleje krwią.
Powodzenia w waszej walce z cziterami!

Video poradnik

http://www.youtube.com/watch?v=QZcuFbYKhq4

Polecam oglądać w 1080p!

CHANGELOG:
18.05.2013r. - Powstanie poradnika

Mówią, żebym pilnował przyjaciół - prawdziwy jeden na stu,
Każą mi trzymać wrogów blisko - nie wiem na chuj.
~Ras
Ostatnio zmieniony przez veimiK Sob 18 Maj, 2013 13:55, w całości zmieniany 2 razy  
 Autor postu otrzymał 5 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 5 piw(a):
$@$, FBI, Cyzio, slabooo, rzepsky
$@$
Szlachetny

Piwa: 25/66
 #2  Wysłany: Sob 18 Maj, 2013 09:16   
veimiK, no i w końcu człowiek, który przyłożył się do swojej pracy. GJ. Piffko za fatygę.

Zobacz mojego pokemona!

Piwa: 2/53
 #3  Wysłany: Sob 18 Maj, 2013 09:23   
Dobry poradnik dla początkujących grających w Cs'a. Masz Piwko.

Ostrzeżeń:
 10/5/10
 #4  Wysłany: Sob 18 Maj, 2013 11:04   
CHANGELOG:
Dodano changelog w 1 poście.
Dodano Videoporadnik.
Od teraz changelog będę edytował w 1 poście.

~Ras

Piwa: 200/21
 #5  Wysłany: Sob 18 Maj, 2013 13:15   
Zły dział!

Przenoszę!

Ostrzeżeń:
 10/5/10
 #6  Wysłany: Sob 18 Maj, 2013 13:56   
Route^, nie bez powodu dałem ten poradnik do działu Poke. Fakt faktem, nie było drugiego sposobu kiedy go tworzyłem, ale teraz jest i pasuje on tylko do Poke, więc proszę o powrót do działu Pokemod.

Dodano drugi sposób.

~Ras

Piwa: 4/1
 #7  Wysłany: Sob 18 Maj, 2013 22:03   
! sposób dla graczy niedoświadczonych , jebitnie przedstawione wszystkie aspekty, krok po kroku, bdb.
2 sposób jest yyy... dziwny ? pierwsza jego część może być przy pokemonie 200lvl , a druga część ,która u Ciebie polega na kupowaniu itemkow jest ,ze tak powiem nie logiczna otóż to; skąd mamy wziąć tyle pieniędzy na: Su, energie, do tego bron , zbroje. Jak dla mnie nie trzyma się to ładu. Byś musiał ciulać cała mapę aby zdobyć te wszystkie rzeczy na raz a osoba która ma tego aima ciągle Cie zabija.

@down

No spoko, ale sposób nadal jest mizerny ,bo gdy nam nie wyjdzie bądź zabije nas inna osoba to znowu musimy powtarzać cały proces. Syzyfowa praca :O
Ostatnio zmieniony przez Kropekk Sob 18 Maj, 2013 22:24, w całości zmieniany 1 raz  

Ostrzeżeń:
 10/5/10
 #8  Wysłany: Sob 18 Maj, 2013 22:21   
Kropekk,

Cytat:
pierwsza jego część może być przy pokemonie 200lvl

Prędkość skilla Agility nie zależy bardzo od lvla pokemona, więc nie do końca, ale wiadomo - 200 zawsze można na czitera pograć.

Cytat:
skąd mamy wziąć tyle pieniędzy na: Su, energie, do tego bron , zbroje.

Dobrze, że spytałeś, zapomniałem o tym napisać. Co musimy robić to chodzić eco, czyli nic nie kupować, lub kupować najgroszy z SMG - TMP/Uzi, zależy od teamu. Przegrywając rundę dostajemy około 2000$, za wygraną chyba 3500$, nie pamiętam dokładnie. Szybko zbieramy, kupujemy rowerki + uzi/tmp lub m4a1/ak47 jeśli to rats czy duża mapa. Energie można pominąć, 10 rowerków to... bardzo dużo.

@edit
@up
Haha, no to już loteria. Tego się nie uniknie. Nie ma dobrego sposobu na cziterów :P

~Ras
Ostatnio zmieniony przez veimiK Sob 18 Maj, 2013 22:27, w całości zmieniany 1 raz  

Piwa: 9/21
Ostrzeżeń:
 10/5/10
 #9  Wysłany: Sob 18 Maj, 2013 23:01   
veimiK nie chce Cie marszczyc ale 10 rowerkow? Taka ciekawostka - w jednej chwili dziala tylko 5 :)
"Ja się nie złamie tak jak mój moralny kręgosłup, bo znalazłem sposób by nie zbierać już ciosów od losu. Będę twardy jak skały prędzej martwy niż słaby na bok żarty pedały mnie na straty spisały. Będę walczył to dżihad zostawiam ślad na ich życiu, blizny z każdym pociągnięciem długopisu.
I smiej się lecz wkrótce ci zetrę ten uśmiech..."

Ostrzeżeń:
 10/5/10
 #10  Wysłany: Nie 19 Maj, 2013 04:36   
Cyzio, Nie raz do takiego czegoś doszedłem. Nie wiem ile jest max, jakkolwiek doszedłem do maksymalnej liczby. A tyle rowerków razem z rapidashem to piekło dla cheatera.

~Ras

rzepsky
sKserV.pl

Piwa: 32/26
 #11  Wysłany: Wto 28 Maj, 2013 18:23   
veimiK napisał/a:
Jeśli cziter umrze NIE MOŻNA przerywać demka. Należy poczekać do końca rundy i dalej go nagrywać.

osobiście uważam, że powinno sie przerwać demko jak cziter zginie. Po co nam fragment jak nie żyje. Lepiej nagrać 2 demka i jak uważasz że wystarczający dowód został uwieczniony. wtedy na forum. po co odlądać demko trwające 10 min jak można obejrzeć 30 sekundowe na którym i tak widać to samo.

ale piwko za fatyge masz i dobry poradnik masz
Ostatnio zmieniony przez rzepsky Wto 28 Maj, 2013 18:24, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu