Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cokolwiek , lub , pytania/poprawki

Otwarty przez: ^^^Deed
Pon 22 Sie, 2011 21:50
Pytania/poprawki lub cokolwiek
Autor
Wiadomość
0L3!-LiMORzAdZi
Gram na WH

Piwa: 1/8
 #41  Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 13:28   
tak. mnie to denerwuje czasami, ze gdy wpisze /item to pisze mi ze nie posiadam itemu ale w lewym dolnym rogu pokazuje ze jest :D ale to to tylko drobna uwaga. wiem ze ciezko jest ogarnac wszystkie bledy, a ludzi by chcieli zeby zawsze wszystko dzialalo idealnie pieknie.

Piwa: 9/16
 #42  Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 13:42   
Trochę przesadziliście w wytrzymałością staffów i tych podobnych wchodzę strzelają do mnie i tracę od razu item.
Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1278 piw(a)
 #43  Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 18:51   
prok napisał/a:
Trochę przesadziliście w wytrzymałością staffów i tych podobnych wchodzę strzelają do mnie i tracę od razu item.
Z tego co wiem to staff jest starym itemem, ja go nie dodawałem i nie edytowałem. Zaraz sprawdzę i odpiszę co i jak.

//Edit: Small staff jest itemem unikatowym, jego wytrzymałość wynosi 350, czyli o 100 więcej od normalnego. Nie wiem o co chodzi. Zwiększyć wytrzymałość?

Piwa: 167/29
 #44  Wysłany: Sob 15 Maj, 2010 15:02   
Jeśli chodzi o wytrzymałość itemów najlepiej zrobić tak jak było na starym diablo czyli niezniszczalne. Przed chwilą miałem large gold bag na pół rundy , o innych itemach nawet nie wspomne.

Jak były niezniszczalne grało się miło, przyjemnie i można było wydać te 9.000 na ulepszenie, a teraz? Runa ulepszająca nie ma sensu zanim zbierze sie odpowiednią kwote itemu już nie ma

WariooR
Grafik

Piwa: 244/19
 #45  Wysłany: Sob 15 Maj, 2010 16:15   
Moim zdaniem jedynie powinno sie zmniejszyc wytszymalosc archow !!
A takto gites :D

Piwa: 8/36
 #46  Wysłany: Sob 15 Maj, 2010 16:49   
A da się u Duriela włączyć jakoś grawitacje czy nie ? :P

Otrzymał 1278 piw(a)
 #47  Wysłany: Sob 15 Maj, 2010 19:44   
Avalanche, tak jak Ty to sobie myślisz nie będzie. Szybkość niszczenia się itemów zmienię.
ArTeKxD, myślisz trochę ?

Piwa: 9/16
 #48  Wysłany: Pon 17 Maj, 2010 11:40   
^^^Deed napisał/a:
prok napisał/a:
Z tego co wiem to staff jest starym itemem, ja go nie dodawałem i nie edytowałem. Zaraz sprawdzę i odpiszę co i jak.

//Edit: Small staff jest itemem unikatowym, jego wytrzymałość wynosi 350, czyli o 100 więcej od normalnego. Nie wiem o co chodzi. Zwiększyć wytrzymałość?

Bo jak grałem i miałem staffa koleś we mnie strzela od tyłu i od razu po itemie.

Piwa: 29/2
 #49  Wysłany: Pią 21 Maj, 2010 19:35   
Dało by radę nanieść taką zmianę względem Nekromanty tyczącą się ilości HP osoby ożywionej?
Tzn jeżeli kogoś wskrzeszę ma on tylko 25HP przez co wskrzeszanie sojuszników się nie opłaca w zasadzie i nekromancie jak i osobie wskrzeszonej bo byle co go zabije. Dobrze by było gdyby wskrzeszony miał połowę tego co ma na "full" HP albo ewentualnie chociaż 100 żeby mógł coś zdziałać.

#50  Wysłany: Sob 22 Maj, 2010 20:32   
Zrobiłem mały spis itemów, które tracą swoje właściwości po 1 rundzie piszę to kolejny raz bo nie zostało naprawione a wnerwia niesamowicie:

Pro chameleon - traci właściwość zamiany w przeciwnika
Bronze amplifier - traci właściwość dodawania dmga
Silver amplifier - jak wyżej
Gold amplifier - to samo
Demonic amplifier - tutaj sprawa wygląda podobnie czyli traci właściwość dodawania dmgu, ale nie traci właściwości redukcji (nie powinno tak być ponieważ wtedy przedmiot staje sie zwykłym armorem nie zaś amplifierem)

Nieunikniona śmierć - jak wyżej.

Saintly amulet każdy rodzaj - stars , zod, itp. również tracą możliwość dodawania dmga

Zbroja zabójczyni - utrata umiejętności wyciszenia kroków (wszystkie itemy tego typu ją tracą)

Salver invants albo Undead minion - tutaj nie pamiętam ale 1 z tych itemów powinien zamieniać 1000$ na hp natomiast przy użyciu itemu otrzymujemy komunikat zniszczenia się itemu.

Jak coś jeszcze zauważyliście z itemów to pisać poniżej będzie łatwiej powiększyć liste.
Ostatnio zmieniony przez Avalanche Pią 28 Maj, 2010 16:53, w całości zmieniany 1 raz  

Otrzymał 1278 piw(a)
 #51  Wysłany: Sob 29 Maj, 2010 03:33   
Vinci napisał/a:
Dało by radę nanieść taką zmianę względem Nekromanty tyczącą się ilości HP osoby ożywionej?
Tzn jeżeli kogoś wskrzeszę ma on tylko 25HP przez co wskrzeszanie sojuszników się nie opłaca w zasadzie i nekromancie jak i osobie wskrzeszonej bo byle co go zabije. Dobrze by było gdyby wskrzeszony miał połowę tego co ma na "full" HP albo ewentualnie chociaż 100 żeby mógł coś zdziałać.
Zmieniłem na 50

Avalanche napisał/a:
Pro chameleon - traci właściwość zamiany w przeciwnika
Bronze amplifier - traci właściwość dodawania dmga
Silver amplifier - jak wyżej
Gold amplifier - to samo
Demonic amplifier - tutaj sprawa wygląda podobnie czyli traci właściwość dodawania dmgu, ale nie traci właściwości redukcji (nie powinno tak być ponieważ wtedy przedmiot staje sie zwykłym armorem nie zaś amplifierem)

Nieunikniona śmierć - jak wyżej.

Saintly amulet każdy rodzaj - stars , zod, itp. również tracą możliwość dodawania dmga

Zbroja zabójczyni - utrata umiejętności wyciszenia kroków (wszystkie itemy tego typu ją tracą)
Zrobione, tylko trzeba dokładnie sprawdzić ale powinno działać w 100%.
Avalanche napisał/a:
Salver invants
+100 zycia i wycisznie krokow - to raczej działa bez problemów.
Avalanche napisał/a:
Undead minion
Tak, tu był błąd. Wytrzymałość itemu była 10 więc jeden strzał, jedno użycie i po itemi, zmieniłem na 250. (Szansa na odbicie obrazen + %i do kradziezy kasy + zamaina 1000$ na 15HP).

Piwa: 3/9
 #52  Wysłany: Wto 01 Cze, 2010 18:00   
W opisie Duriel'a pisze "beda w locie " taka mała literówka :D

Otrzymał 1278 piw(a)
 #53  Wysłany: Wto 01 Cze, 2010 18:24   
FreeRuning napisał/a:
W opisie Duriel'a pisze "beda w locie " taka mała literówka :D
Zrobione.

#54  Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 21:03   
^^^Deed napisał/a:
Salver invants
+100 zycia i wycisznie krokow - to raczej działa bez problemów.

I każdy item z rodzaju Bright rope zamiast dodawać redukują hp.

I jeszcze 1 sprawa czy można by zwiększyć ilość zdobywanego expa. Teraz 1 kill nabija około 5 pierwszych lvli i to jest koniec miłego expienia, gdyż przy 20 lvlu potrzebne jest około 150 zabójstw na lvl. Patrząc na Vinciego, który jest 1 w ranku do 50 lvla potrzebne jest ich juz prawie 7000. Diablo mod oferuje nam 200 lvli przy obecnych ratach jest to praktycznie nie do zdobycia.
Ostatnio zmieniony przez Avalanche Pią 04 Cze, 2010 21:04, w całości zmieniany 1 raz  

Piwa: 26/22
 #55  Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 21:07   
Bug /daj
Często gdy ktoś mi daje item lub ja komuś to daje inny item czy to tylko u mnie?

Dj Koksik To Ja
CzitEr ^.-

Piwa: 32/75
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #56  Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 21:08   
Avalanche, zgadzam się w 100% dużo wolniej leci exp niż na poprzedniej wersji moda...

#57  Wysłany: Sob 05 Cze, 2010 18:25   
Kolejna rzecz diablo posiada wampiryczne obrażenia ale każde trafienie leczy tylko 1 pkt życia.
^^^Deed napisał/a:
Kpina?

Zupełnie nieprzydatna umiejetność w diablo w takim wypadku, a przecież to jest klasa premium.

Piwa: 29/2
 #58  Wysłany: Nie 06 Cze, 2010 17:16   
Na serwerze jest 5 item'ów które są "archami" - czy to nie za dużo trochę? Bo jednak to jest dobry item. Będąc przy archach można nadmienić że item Assassin Suit jest przesadzony z tego względu że inne klasy nie mają tak "wykoxanych" item'ów po przecież ten item jest dla ninjy i nie ma się co oszukiwać.

Są trzy albo i cztery itemy zabijające 1/X ze scouta - po co tyle? Jak wypadnie 1/2 i gorsze to się nie używa bo runy do ulepszeń się nie opłaca.

Po co tyle takich samych itemów? Nie lepiej zrobić coś nowego.
No tak jest "Super Knife" nikt nie używa bo ma multum arch'ów pod dostatkiem, "Super M3" nie działa.

Item "Extra Stats" jest przezabawny, z nazwy wskazuje że dodaje staty, prawda i to aż szaleńczo 2 do wszystkich, jakby dodawał chociaż ze 20 to może ktoś by go używał.

A co do małych XP Rate to dobrze ale miło by było gdyby był item dający z 14.000$.
Ostatnio zmieniony przez Vinci Nie 06 Cze, 2010 18:49, w całości zmieniany 1 raz  

Otrzymał 1278 piw(a)
 #59  Wysłany: Nie 06 Cze, 2010 19:36   
Avalanche napisał/a:
I każdy item z rodzaju Bright rope zamiast dodawać redukują hp.
Item unikatowy, nic w nim nie zmieniałem, od zawsze ma redukcje i jeszcze zależy z czym się połączy. "Holy sword" posiada funkcję wampiryczne DMG.
Avalanche napisał/a:
I jeszcze 1 sprawa czy można by zwiększyć ilość zdobywanego expa. Teraz 1 kill nabija około 5 pierwszych lvli i to jest koniec miłego expienia, gdyż przy 20 lvlu potrzebne jest około 150 zabójstw na lvl. Patrząc na Vinciego, który jest 1 w ranku do 50 lvla potrzebne jest ich juz prawie 7000. Diablo mod oferuje nam 200 lvli przy obecnych ratach jest to praktycznie nie do zdobycia.
Zmienię to gdy opracuję nową tabelę, nie chcę żeby ktoś stracił XP lub zyskał.
Jobel napisał/a:
Bug /daj
Często gdy ktoś mi daje item lub ja komuś to daje inny item czy to tylko u mnie?
Weź to jakoś rozwiń i napisz normalnie.
Avalanche napisał/a:
Kolejna rzecz diablo posiada wampiryczne obrażenia ale każde trafienie leczy tylko 1 pkt życia.
^^^Deed napisał/a:
Kpina?

Zupełnie nieprzydatna umiejetność w diablo w takim wypadku, a przecież to jest klasa premium.
Była losowa wartość od 1 do 3, zmieniłem na od 3 do 10, tyle wystarczy.
Vinci napisał/a:
Na serwerze jest 5 item'ów które są "archami" - czy to nie za dużo trochę? Bo jednak to jest dobry item. Będąc przy archach można nadmienić że item Assassin Suit jest przesadzony z tego względu że inne klasy nie mają tak "wykoxanych" item'ów po przecież ten item jest dla ninjy i nie ma się co oszukiwać.

Assassin Suit - archy zamienione na dodatkowe DMG strzelając w plecy przeciwnika.
FlashRun - archy zamienione na szybkość.
Reszta zostaje.
Vinci napisał/a:
Są trzy albo i cztery itemy zabijające 1/X ze scouta - po co tyle? Jak wypadnie 1/2 i gorsze to się nie używa bo runy do ulepszeń się nie opłaca

Bez przesady, są 3 item-scouty, 2 standardowe i 1 nowy, wymieniam go na ten co prosiłeś (14.000$).
Vinci napisał/a:
Po co tyle takich samych itemów? Nie lepiej zrobić coś nowego.

Wymień kilka...
Vinci napisał/a:
Item "Extra Stats" jest przezabawny, z nazwy wskazuje że dodaje staty, prawda i to aż szaleńczo 2 do wszystkich, jakby dodawał chociaż ze 20 to może ktoś by go używał.

"Extra" znaczy dodatkowe nie dużo. Zmieniłem na losową ilość od 10 do 20.
Vinci napisał/a:
A co do małych XP Rate to dobrze

Męczyć się i zmieniać czy zostawić? Stopa końcowa 200 leveli jest 1x większa od 100 leveli.
Vinci napisał/a:
miło by było gdyby był item dają z 14.000$.

Zrobione. Losowo od 12.000 do 16.000$.

Piwa: 26/22
 #60  Wysłany: Nie 06 Cze, 2010 19:39   
Deed chodzi mi o to że jest sytuacja mam np. Small staff off live i chce go dać komuś to mi bierze item a osoba której go wysyłam dostaje inny.

Odpowiedz do tematu