Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: ninja

Zamknięty przez: rzepsky
Pon 17 Cze, 2013 20:34
Ninja
Autor
Wiadomość

Piwa: 6/3
 #1  Wysłany: Sro 19 Wrz, 2012 15:47   Ninja
Witam, jak w temacie moja propozycja dotyczyć będzie ninjy , który na tle innych klas wypada średnio... A więc przechodząc do sedna sprawy, proponuję, aby ninja miał ciche chodzenie, ze względu na to ,że to jest klasa do cichego i szybkiego eliminowania wroga w jak najbardziej dyskretny sposób, a jak się biegnie za wrogiem i tak "tupocze" to nie da się nawet go hitnąć żeby się nie obrócił i nie walną serii. 2 sprawa to zwiększenie prędkość ninjy o jakieś 10/20 zwinności ze względu na to ,że jeżeli ktoś biegnie to nie da się go prawie dogonić zwłaszcza klas z dodana prędkością typu: Izual,czarodziejka,zabójczyni...

Down-V

I właśnie o to chodzi... Ninja aktualnie jest zbyt łatwym celem... a w pojedynku 1 vs 1 prawie wgl. szans nie ma... gra sie nim najtrudniej ze wszystkich klas. Jest za wolna w stosunku do reszty postaci... Ninja jest taką klasą, która powinna w mgnieniu oka doganiać wroga a nie biegać za jednym przeciwnikiem przez pół mapy z nadzieją ,że trochę zwolni i uda się go w końcu trafić... I tak żeby zabić kogoś ninją trzeba się natrudzić, potrzeba ok. 3-4 hitów w plecy (gdy gościu ma 100siły i 100zr) co nie jest łatwe gdyż po 1 hicie w plecy wróg już się orientuje, że go ktoś bije...

Down2-V Uwierz mi ,bardzo dobrze gram ninja... Ale to nie zmienia faktu iż ninja powinien posiadać ciche chodzenie, w końcu to ninja ktoś kto ma się skradać do przeciwnika. Nikogo nie zaskoczysz jeżeli będziesz mu hałasował za plecami, ani tym bardziej nie uderzysz... Ninje w tej chwili jest za łatwo namierzyć chociażby po samym chodzeniu... A jak ninja zgarnie w powietrzu jakies 2-5, hitów to już jest niemalże skończony, bo na chwilę go jakby unieruchamia. Podobnie jest na ziemi.
Ostatnio zmieniony przez (.::(M@$T3R)::.) Sro 19 Wrz, 2012 20:52, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 57/42
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #2  Wysłany: Sro 19 Wrz, 2012 17:48   
Jak dla mnie to ninja mógłby dostać te ciche chodzenie na pewno ułatwi to w pewien sposób robotę :)
chcę dodać również że gra ninją jest trudna dlatego przyda jej się ta umiejętność.

//po przemyśleniu tego co napisał ava zmieniam zdanie gdyż nie wziąłem pod uwagę tego że ciężko ją zabić co do szybkości trochę zwięszyć wartość ładowania skila na nożu

nawalony czy ja napisałem coś że nie ogarniam ninja, wręcz przeciwnie ogarniam tylko ninje i nie gram innymi klasami
Ostatnio zmieniony przez Gryfel Czw 20 Wrz, 2012 14:45, w całości zmieniany 1 raz  

Piwa: 9/41
 #3  Wysłany: Sro 19 Wrz, 2012 18:54   
Nie, gdyby ninja nie tuptała to by było jeszcze trudniej ja rozwalić. Zwiększenie szybkości hmmm... po co ? I tak jest szybka

Up^ ninja trzeba pograć trochę i się z nią zapoznać, a nie wejść pograć i powiedzieć aha nie ogarniam to trzeba zmienić klasę. Trzeba po prostu nią umieć grać.
Ostatnio zmieniony przez Nawalony xD Sro 19 Wrz, 2012 20:17, w całości zmieniany 1 raz  

Shedy
Slasher

Piwa: 9/42
 #4  Wysłany: Sro 19 Wrz, 2012 20:13   
hmm czy ja wiem
ninja i tak moze sobie ladowac na nozu szybkosz o ile dobrze kojarze
a ciche chodzenie to bylaby przesada

ja bym dodal w diabloskilu ninjy np 1/4 zadanie 100 dmg (10 int -5dmg)

czyli diablo skill by oslepial i mialby 1/4 na zadanie z 100inty 150dmg

o ile da sie tak zrobic
(chetnie przyjme piwko :D)

Piwa: 167/29
 #5  Wysłany: Sro 19 Wrz, 2012 21:13   
Ciche chodzenie na Ninjy? Dodatkowa prędkość? - Moim zdaniem popełniłeś podstawowy błąd, że spojrzałeś na klasę ze strony grającego zamiast ze strony walczącego z nim. Obecnie Ninja wcale nie jest słabą klasą, a jedynym sposobem zlokalizowania i obronienia się przed nią jest właśnie hałas, który powoduje. Dodatkowo Ninja nie jest klasą, której zadaniem jest tankowanie tylko cicha eliminacja, co można zrobić poprzez zeskok ze ściany / skrzynek, czy oczekiwania w rogach itp.

Ciche chodzenie ma się nijak do balansu, gdyż Ninjy nie byłbyś w stanie zabić żadną klasą (Czarodziejka może naświetlić ... jeśli wie gdzie ma świecić) więc to jest zbyt przegięte dla klasy jaką jest Ninja.

Co do szybszego biegania to cóż, również jest to nie przemyślane gdyż bieganie można ładować na nożu (fakt +10 to jest zbyt mało +20 byłoby ok i opłacalne), ale ogólnie Ninja nie powinien biegać za przeciwnikiem tylko go wykończyć z zaskoczenia, bieganie z nożem jest bez sensu.

Zastanawiając się dłużej nad problemem, który można u Ninjy poprawić pomyślałem, że faktycznie jest to jego mobilność, ale ... no właśnie nie o bieganie tu chodzi, zamiast tego proponowałbym aby dać mu skill od Paladyna czyli long jumpy, 3 na runde, które oprócz końca rundy resetują się również po zabiciu przeciwnika. Można je wykorzystać w dwojaki sposób, jako doskok do przeciwnika, z grawitacją będą działać bardzo przyjemnie, oraz jako ucieczka z trudnych sytuacji, ograniczenie do 3 użyć uniemożliwi zbyt szybkie bieganie po mapie co jest z korzyścią dla innych klas.

Druga zmiana to noże - lecą one po trajektorii co utrudnia trafienie i szczerze mówiąc niewiele daje, proponowałbym zmianę na noże / może gwiazdki shuriken, które lecą po prostej, oczywiście ich ilość również ograniczona maksymalnie do 3 szt. z tym samym systemem resetowania, dlaczego tylko 3? Ano dlatego, że główną ich zaletą nie miały by być obrażenia przez nie zadawane ale spowolnienie przeciwnika.

Co to da? Pozwoli to nie tylko Ninjy na lepszą walkę 1v1, a dodając do tego oślepienie sprawi to niezłą frajdę graczowi, ale również nie zrobi z niego klasy, która biega po mapie i nie daje się w żaden sposób trafić.
Ostatnio zmieniony przez Avalanche Sro 19 Wrz, 2012 21:16, w całości zmieniany 1 raz  

Piwa: 6/3
 #6  Wysłany: Sro 19 Wrz, 2012 21:53   
Hmm... aktualnie gram 2 klasami w tym nie przeczę ninja, ale gram również izualem, więc analizowałem te dodatkowe umiejętności z 2 perspektyw jako grający, oraz walczący może i masz racje ,że w ten sposób się ninje namierza ale jest on również dosyć bardzo widoczny... A aktualny stan rzeczy z ninja wygląda tak ,że marnie wypada on na tle innych klas, a w starciu 1 vs 1 też masz straszny problem nawet grając bardzo dobrze... A jak masz walczyć 1 vs 2 to już niemalże bez szans... To może by mu chociaż zwiększyć obrażenia z noża np. ze słabego o 15, a z mocnego o 30... Lub zrobić, aby ninjy nie dało się, bądź słabiej spowalniało przy strzelaniu w niego... Co niby ninjy da zeskoczenie na wroga np. ze skrzynki skoro hitnie go tylko raz i on już będzie wiedział ,że go ktoś leje ,a żeby kogoś zabić trzeba go hitnąć w plecy 3-4 razy... Nie wspominając o fakcie iż jak zeskakujesz z czegoś to w powietrzu jesteś wolniejszy (musisz nabrać prędkości) i przeciwnik zdąży gdzieś odbiec nim zeskoczysz na ziemie, aby go hitnąć...

@Ava Dlatego masz oślepienie i long jumpy, a spowolnienie z shurikena nie pozwoliłoby odbiec.

Do Kalviego Uwierz mi ,że bardzo dobrze gram ninją, jak zaczniesz znowu grać to się przekonasz:P Słaboo coś słaboo idzie:P A ja ninją zamiatam mniej,więcej jak izualem:)

Wuoch(A)cz
Jestem za tobą

Piwa: 30/48
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #7  Wysłany: Czw 20 Wrz, 2012 14:35   
(.::(M@$T3R)::.), nie żebym coś mówił, ale zabójczynią tak samo jak ninją masz marne szanse 1vs2... Ninja wcale nie wypada słabo 1vs1 da radę więc mi tu nie gadaj. Może zabrzmi to głupio, ale najprostszy sposób grania ninją to właśnie uderzenie - oślepienie - rzucanie nożami - i od razu ładowanie w niego z noża jednocześnie rzucając nożami. Przeciwnik, który jest oślepiony traci przez to jakby koncentrację i strzela "gdzie popadnie". Ciche chodzenie nie jest zbyt mądre według mnie. Ja zwiększyłbym tylko delikatnie jej szybkość. Dziwisz się może, że wypada słabo, ale co zrobisz, gdy masz tylko nóż, a próbując ją wzmocnić wskórasz tylko tyle, że większość graczy będzie pisała to samo co ty o konkretnej klasie, którą gra próbując ją wzmocnić.

Kalvador
Aim w nodze

Piwa: 27/14
Ostrzeżeń:
 1/5/10
 #8  Wysłany: Czw 20 Wrz, 2012 21:42   
Jak dla mnie nie trzeba nic zmieniać. Daje ci Slabooo i cie ninją rozwali. Trza nią po prostu umieć grać.

@Slabooo dokładnie, trzeba umieć grać <gra>

Shuriken ;D
Zajarasz szluga???%)

Postawił 6 piw(a)
 #9  Wysłany: Nie 30 Wrz, 2012 14:04   
Co do kroków to zgadzam się z innymi i jestem na nie. Było by ją ciężko namierzyć a mniejsze poziomy innych klas zanim by się obejrzały już by leżały. A tak to mają szanse spróbować uciec lub zabić Ninję nim sam zostanie zabity. Co do szybkości to proponuję żeby ładowanie na nożu było szybsze i to wystarczy. Gra Ninją jest ciężka na niskim poziomie. Jak już się podbiję nieco większy nie powinno być problemu z grą:D A tak w ogóle Master zdziwiłem się że to ty tą dyskusje założyłeś:p po grze z tobą ciężko jest uratować staty. Ninją grasz tak jak powiedziałeś porównywalnie do Izuala więc nie wiem czemu masz z nią problem:D
Ogólnie jestem na nie:D Master byłbyś wtedy za dobry na Ninjy:P i nie tylko ty:D Niech zostanie tak jak jest a jak już ma być coś zmienione to prędkość ładowania szybkości biegu na nożu.
I to tyle z mojej strony:D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi